• Nieuwsbrief Update Team Covid: versoepelingen per 1 juli

  27 jun 2020
 • Beste Forward leden,

  Het was even wachten op een nieuwe update van Team Covid, maar we komen met goed nieuws. Het Oude Normaal komt stapje voor stapje terug, en dat betekent onder andere dat we van premier Rutte en het OMT vanaf 1 juli weer langs de lijn mogen staan! Het betekent ook dat vanaf die datum de kantine weer open mag. Wel zijn er voorwaarden mbt de 1,5 meter afstand na de trainingen. 
   

  In het kort de spelregels voor het sporten: 

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. 
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan. 

  Concreet betekent dat Team Covid en de vrijwilligers (aan wie wij overigens voor hun tomeloze inzet in de afgelopen maanden veel dank verschuldigd zijn) de komende dagen nog aan de poort zullen staan, maar dat u vanaf volgende week woensdag weer met uw kind mee het complex op mag. Het betekent ook dat we de kantine weer op de reguliere momenten zullen openen. U zult daar een aantal maatregelen treffen die u een handje helpen met het houden van 1,5 meter afstand. 

  We begrijpen dat u (net als wij) staat te springen om gebruik te maken van deze nieuwe verruiming. Heb dus nog wel heel even geduld, want het gaat echt pas in vanaf 1 juli.   Klik hier voor meer informatie over de versoepelingen

   

   

 • Dank aan Rabobank Westfriesland en Microsoft

  De gevolgen van de Corona-crisis beperken zich voor een vereniging niet tot het houden van afstand of het niet mogen kijken naar de trainende kids. Team Covid heeft zich de laatste maanden ook beziggehouden met de financiële positie van Always Forward. En gelukkig hebben wij daarbij ook steun van buitenaf gekregen. 

  Onlangs mocht onze penningmeester door de speciale corona-drive van Rabobank Westfriesland in Zwaagdijk om een cheque van 625 euro op te halen als steun aan de club. Van het Microsoft Covid Response Fund kregen wij een bijdrage van 1000 euro. Wij zijn deze organisaties heel erg dankbaar voor hun bijdrages. 

   

  Naast onze vrijwilligers en onze sponsoren willen wij ook al onze leden en hun ouders/begeleiders van harte danken. We beseffen ons dat het voor niemand eenvoudig is om je al die tijd een volstrekt 'ander normaal' aan te moeten meten. Niet alleen wij als Team Covid, maar ook de Gemeente Hoorn heeft regelmatig vastgesteld dat onze vereniging een voorbeeld van goed functioneren is. Speciale dank gaat hierbij overigens uit naar Eric Schipp en Loek Stam, die ons heel vaak hebben bijgestaan in het regelwerk rond de poort. 

  We zouden u bijna gaan missen aan de poort, maar we komen u nog veel liever weer tegen langs de lijnen van ons complex! 

  Sportieve groet,

  Team Covid

  Willem Kluft
  Susan Veken
  Matthijs Wolff
  Mark Luiken
  Stef van Kleef
  Wim van Saane

rfwbs-slide