• Update team covid 15 oktober

  16 okt 2020
 • Update Team Covid 15 oktober


  Beste voetbalvrienden,

  Een nieuwe persconferentie, een nieuwe situatie en dus weer nieuwe besluiten van Team Covid. Het wordt er voorlopig niet leuker op, maar met de gezondheid van ons allemaal voorop zijn de maatregelen noodzakelijk. Maar met z'n allen gaan we er ook deze fase weer het beste van maken.

  De maatregelen
   

  • Alle amateur-competities worden voor de komende vier weken stilgelegd.
  • Volwassenen (18 +) mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling wedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.  Gevolgen voor onze club

  Helder is dat er de komende vier weken dus geen competitiewedstrijden worden gespeeld. Trainingen van de jeugd kunnen gewoon doorgaan. Er zijn mogelijkheden om onderlinge oefenwedstrijden of zelfs toernooitjes te spelen voor de jeugd, maar dat vergt een hoop extra organisatiewerk. Maar dat hebben we er voor over. Via de jeugdcommissie, de groepsleiders, trainers en teamleiders zullen hier de komende tijd mededelingen over worden gedaan. We vragen jullie begrip dat dit allemaal nog niet in de eerste week voor iedereen geregeld zal zijn. Voor komend weekend zullen in ieder geval voor de O11 en O12 categorie├źn activiteiten zijn. Publiek is bij oefenwedstrijden en trainingen niet welkom. Geen uitzonderingen mogelijk. Wij vragen jullie dringend om het complex dan als ouders ook niet te betreden, aangezien wij hier als club voor verantwoordelijk worden gehouden.

  Ingang Sportlaan gesloten, poortdienst wordt terreindienst

  Wij hebben gemerkt dat de maatregelen zoals eerder getroffen (logischerwijs) tot veel breng- en haalactiviteiten leiden. In de praktijk blijken er hierdoor heel veel spelers te worden afgezet voor de ingang aan de Sportlaan. Dit leidt niet alleen tot overlast, maar vaak ook tot gevaarlijke verkeerssituaties. We hebben daarom besloten om met ingang van aanstaande zaterdag 17 oktober vier weken lang de ingang aan de Sportlaan te sluiten. Ons nieuwe parkeerterrein (bereikbaar vanaf de Holenweg) gaat weer open. Daar wordt ook een tijdelijke fietsenstalling gerealiseerd. Ouders wordt met klem verzocht om hun kinderen te informeren om niet buiten hun eigen trainingstijden het complex te betreden.

  Brengen, halen en betreden van het complex (alleen door spelers en staf) dient dus vanaf aanstaande zaterdag via de nieuwe ingang aan de Holenweg plaats te vinden.

  Wij blijven een beroep doen op leden en ouders voor het draaien van poortdiensten. Van de poortdiensten wordt verwacht dat zij op het terrein toezicht houden op de geldende regels.

  Trainingen 18+
  De nieuwe maatregelen van het kabinet lijken het trainen voor de categorie 18+ niet helemaal onmogelijk te maken. Uit de regels is op te maken dat in groepen van vier nog trainingen mogelijk zijn. Dat vergt echter wel veel creativiteit en levert veel haken en ogen op. We gaan hier echter samen met de Technische Commissie mee aan de slag, en zullen in de komende tijd (ook een richtlijn van de Veiligheidsregio NHN afwachtend) hier via de teamleiders over informeren.

  Het worden weken van afzien en aanpassen. Maar als Team Covid zien we ook de positieve kant: Er kan nog steeds gevoetbald worden, zij het met aanpassingen en helaas niet door iedereen. Maar zolang de bal rolt, is er plezier. We worden behoorlijk op de proef gesteld, maar het is voor een goed doel. De gezondheid van eenieder staat namelijk voorop. We rekenen weer op jullie begrip.

  Mail ons gerust als je een vraag of opmerking hebt: teamcovid@alwaysforward.nl
  Sportieve groet,


  Team Covid

rfwbs-slide