• Team van de Week: Always Forward JO9-7

  7 okt 2019
 • Het eerste team dat in het seizoen 2019-2020 aan de beurt kwam om als Team van de Week te spelen was afgelopen zaterdag Always Forward JO9-7. 

  Dit team bestaat voor een groot deel uit spelers die in het vorige seizoen uitkwamen voor Forward JO8-7. Oorspronkelijk maakte Samuel Agyeman-Duah ook deel uit van het team, maar hij is inmiddels doorgeschoven naar de O9-selectie. Twee spelers zijn nieuw in de groep.

  De begeleiding van het team is in handen van de coaches Danny Boode en Maarten van der Velden, beiden vader van een lid van het team en hetzelfde geldt voor de vaste spelbegeleider/scheidsrechter bij de thuiswedstrijden, John Verduijn, die een langjarige staat van dienst heeft bij Forward en momenteel nog uitkomt voor Forward 3.

  Veel andere ouders en oma’s en opa’s van de spelers van JO9-7 behoren tot de vaste toeschouwers van de wedstrijden van de ploeg.

  De beide coaches van het team verkeren in de luxe situatie dat zij kunnen beschikken over diverse keepers. Eén van hen is Mats Sickmann. Gezien het grote aantal ballen dat hij in de loop van het seizoen al heeft tegengehouden, is hij als doelman uitstekend op zijn plaats. Ook als veldspeler is Mats een goed bruikbare kracht. Hij kan op elke positie uit de voeten en speelt altijd gedreven.

  De collega-keeper van Mats is Sepanta Rahim. Ook hij is een prima doelman met een uitstekende uittrap in de benen en net als Mats is hij ook inzetbaar als veldspeler. Vooral op het middenveld voelt hij zich thuis en hij is sterk aan de bal. 

  Eveneens inzetbaar als doelman en eveneens sterk aan de bal is Adam Achahbar, de nieuwste aanwinst van de ploeg. Adam speelt doorgaans op het middenveld, maar omdat hij over een goed schot (en een in zijn rol als keeper ook heel nuttige goede uittrap) in het rechterbeen beschikt kan hij ook ingezet worden als spitsspeler.  

  De andere nieuwe aanwinst van JO9-7 is Ömer Sener. Ömer is een rustige speler die op elke positie onopvallend kan uitvoeren wat de coaches van hem vragen. In de loop van het seizoen zal ongetwijfeld duidelijk worden op welke positie hij het meest waardevol voor het team is, maar de coaches zijn momenteel vooral onder de indruk van zijn verdedigende capaciteiten.

  Over zulke capaciteiten beschikt ook Colin Verduin, de zoon van John, die zelf van nature meer een aanvaller is. Wellicht daardoor ontwikkelt Colin zich tot verdediger. In ieder geval krijgt hij steeds meer plezier in het spel. Helaas kon Colin er in de wedstrijd van JO9-7 als Team van de Week niet bij zijn.

  Een rol als verdediger is doorgaans ook weggelegd voor Tijn van der Velden, zoon van coach Maarten. Tijn beschikt over de voor verdedigers prettige eigenschap dat hij heel goed ballen af kan pakken van tegenstanders. Omdat hij een goed spelinzicht heeft in zowel verdedigend als aanvallend opzicht, is Tijn ook uitstekend bruikbaar op het middenveld.

  Een vaste middenvelder en ook beschikkend over een goed spelinzicht  is Demy Boode, de zoon van coach Danny. Demy is linksbenig en in dat been heeft hij een goed en hard schot. Dankzij zijn spelinzicht kan hij op het veld goed de ruimtes vinden, waar hij de bal kan opvragen aanspeelbaar is.

  JO9-7 heeft één echte spitspeler en dat is G'shairo Castillion. G'shairo is klein van stuk en kan omdat hij snel en behendig is, overal tussendoor glippen. Hij scoort steeds gemakkelijker. In de wedstrijd tegen DWOW JO9-2 wist hij het net liefst negen keer te vinden en trof hij bovendien nog enkele malen de paal en de lat!

  In tegenstelling tot voorgaande jaren was er in het lopende seizoen geen bekerprogramma voor de jeugd onder 12 jaar. Daarom begon competitie voor deze teams al op 31 augustus en omdat er in elke poule acht teams opgenomen zijn, loopt het najaarsprogramma van deze competitie tot 12 oktober.

  Net als JO9-5 is Forward JO9-7 ingedeeld in de vierde klasse, in het geval van JO9-7 in poule 22. De tegenstanders komen voor een aanzienlijk deel van vrij ver. De dichtstbijzijnde zijn het JO9-1-team van DWB (De Weerese Boys), de JO9-3 van VVS ’46  (Voetbal Vereniging Spanbroek) en de JO9-1 van ALC (Abbekerk Lambertschaag Combinatie). Van iets verder komen Sporting Andijk JO9-3 en FC Medemblik JO9-2. De verst van Hoorn afgelegen tegenstanders zijn de JO9-9 van Schagen United, in 2019 voortgekomen uit de fusie tussen de Schagense clubs SRC en Schagen, en het JO9-2-team van DWOW (Door Wilskracht Overwonnen Wieringermeer) uit Wieringerwerf.

  Na een vrije dag te hebben gekregen in de openingsronde, ging voor JO9-7 de najaarscompetitie daadwerkelijk van start op 7 september met een thuiswedstrijd tegen Sporting Andijk JO9-3. Met Samuel nog in de gelederen bleek Forward te sterk voor deze tegenstander.

  De volgende wedstrijd speelde JO9-7 in Schagen tegen Schagen United JO9-9. Dit werd een heel spannende wedstrijd waarin Forward op een 3 - 1 achterstand kwam. De ploeg toonde daarna veerkracht en wist nog een 3 - 4 overwinning uit het vuur te slepen.

  Voor de tweede thuiswedstrijd kreeg Forward JO9-7 bezoek van FC Medemblik JO9-2. Bij deze wedstrijd was het publiek de grote winnaar. Liefst 16 doelpunten konden de toeschouwers bewonderen en dat aantal werd door de strijdende partijen broederlijk verdeeld. 

  Ook voor de tweede uitwedstrijd moest Forward JO9-7 een verre reis maken, deze keer naar Wieringerwerf, waar DWOW JO9-2 de ploeg opwachtte. Coach Danny Boode kon bij deze wedstrijd niet aanwezig zijn, maar zijn collega Maarten wist zijn ploeg naar een monsterzege te leiden. 

  Op de dag dat JO9-7 als Team van de Week speelde was VVS ’46 JO9-3 de tegenstander. Voorafgaand aan de wedstrijd, kwam de ploeg bijeen in de wedstrijdbesprekingskamer waar twee spelers van Forward 1, Cemil Zaal en Patrick Bruijns, enkele beginselen van teamspel met de spelers bespraken. De jongens van JO9-7 bleken goed op de hoogte te zijn van de de aanvallende tactiek en kregen enkele nuttige tips van Patrick en Cemil over de organisatie van de verdediging.

  Nadat de spelers de speciale Team-van-de-Weekshirts van sponsor Vastenburg hadden aangetrokken, kon de warming-up onder leiding van Cemil en Patrick beginnen. Na de  loopoefeningen volgden de oefeningen in balbehandeling en het afronden.

  Zeker de les in afronding wierp zijn vruchten af, want binnen enkele seconden na het beginsignaal van de scheidsrechter (in verband met de afwezigheid van John werden de honneurs waargenomen door Abdenour,de oudere broer van Adam) lag de bal al in het net achter de keeper van VVS, toen Demy de eerste Forward-aanval met een schot besloot.

  VVS forceerde in de loop van de eerste helft heel veel corners. Uit de eerste kwam een schot voort, dat langs het door Sepanta verdedigde doel vloog. Bij deze actie raakte G’shairo aangeslagen en hij zou pas laat in de eerste helft in het veld terugkeren. Het ontbreken van de topscorer werd uitstekend gecompenseerd door de andere spelers van het team. Demy schoot, nadat hij de bal op een tegenstander had veroverd, net naast en uit een prima uittrap van Sepanta konden twee Forward-spelers zelfs voor een tweede doelpunt zorgen, maar deze treffer werd afgekeurd, omdat VVS recht had op een corner.

  Die tweede treffer viel even later alsnog toen Sepanta uitlopend een aanval van VVS stuitte en de bal direct naar Demy speelde. Die kon op zijn beurt over rechts doorbreken en doeltreffend uithalen.

  Uit een volgende corner van de bezoekers kon Forward snel counteren en Mats kon op het doel van VVS afgaan. Hij lepelde de bal fraai over de keeper van VVS, maar helaas ook net over het doel. Nog in dezelfde minuut scoorde Mats wel toen Demy hem met een voorzet van links, over de VVS-doelman heen, een niet te missen kans bood (3 - 0).

  Sepanta moest vervolgens in actie komen bij een afstandsschot van een VVS-aanvaller.

  Na de mini-break trok Forward weer ten aanval. De ploeg forceerde een corner en zette toen zo’n druk op de VVS-defensie dat die daar niet onderuit kon komen en uiteindelijk kreeg Demy de kans opnieuw te scoren (4 - 0).

  Vanaf de aftrap probeerde VVS over rechts iets terug te doen, maar Sepanta verwerkte het eerste schot met zijn handen tot corner en het schot dat daaruit op hem werd afgevuurd werkte hij weg met een voet. Zijn volgende redding bij en VVS-aanval door het centrum was heel fraai.

  Een aanval van Forward over links, waarin Adam met een knappe actie Mats in kansrijke positie bracht, leverde kort daarna Forwards vijfde treffer op.

  Daarna had VVS even het beste van het spel en de ploeg uit Spanbroek wist in de slotfase van de eerste helft de achterstand met wee doelpunten te verkleinen (5 - 2).

  In de rust hadden Patrick en Cemil een aantal nuttige tips voor de spelers, maar die konden niet verhinderen dat VVS in de openingsfase van de tweede helft weer volledig terugkwam in de wedstrijd. Een hard afstandsschot verdween in de uiterste hoek en een even daarna maakte een VVS-speler handig gebruik van de ruimte die hij had toen hij een intrap mocht nemen. De nieuwe keeper Adam, die met Sepanta van positie geruild had, kon zijn hand nog wel tegen het harde schot krijgen, maar helaas niet krachtig genoeg om een doelpunt te voorkomen (5 - 4). Uit een vrije trap trokken de bezoekers de stand even later zelfs gelijk.

  G’shairo zette zijn ploeg in de 23eminuut opnieuw op voorsprong met een fraai schot uit scherpe hoek afgevuurd, nadat hij de bal had veroverd en op rechts was doorgebroken.

  Tijn en Ömer hielden de verdediging goed gesloten en werden daarbij goed geholpen door de ijverige Demy.

  Halverwege de tweede helft klutste de bal uit een corner van Forward voor het hoofd van Mats, die koppend probeerde te scoren, maar de VVS-doelman kon redden.

  VVS kwam, nadat een speler van die ploeg twee vrije trappen van grote afstand had naast geschoten, nog éénmaal op gelijke hoogte met Forward dank zij een uithaal van afstand waaruit de bal in de linkerhoek belandde.

  In de slotfase van de wedstrijd sloeg Forward weer hard toe. Nadat een fraaie actie van Tijn en een schot tegen de paal van G’shairo, uit een knappe pass van Sepanta, nog niet het gewenste resultaat hadden opgeleverd, veroorzaakte een voorzet zoveel paniek in de defensie van VVS, dat de bal in eigen doel werd gewerkt (7 - 6).

  In de slotminuut pikte Demy op rechts de bal op en na te zijn doorgebroken schoot hij met links verrassend binnen. Direct na de aftrap kon hij door het centrum nogmaals op het VVS-doel afgaan en met een hard schot de eindstand op 9 - 6 bepalen.

  In de strafschoppenserie was de hoofdrol weggelegd voor beide keepers die er heel veel wisten te stoppen. Bij Forward zorgde Ömer voor de mooiste treffer.

   

  Na afloop van de wedstrijd stonden de taart en limonade klaar in de kantine. Het team heeft nog een uur gratis bowlen in Grand Café Winston op het programma staan.

   

  De enige wedstrijden die voor de najaarscompetitie nog op het programma staan, zijn die tegen de twee O9-1-teams in de poule. gespeeld wordt, De uitwedstrijd tegen DWB JO9-1, wordt op 12 oktober gespeeld. Het lot van de op de openingsdag van de competitie niet gespeelde wedstrijd tegen ALC is nog onbekend.

   

rfwbs-slide