• Overzicht wedstrijden Team van de week 27 oktober 2018

  31 okt 2018
 • Op zaterdag 27 oktober was Always Forward JO9-4 het team van de week. De meeste spelers van dit team, Stein Baaij, Okan Balta, Redouan de Groot, Lucas de Rooij, Chiel Stuijfbergen en Taner Eliacik  speelden in het vorige seizoen ook al samen; toen in het team JO8-4. Aan het begin van het huidige seizoen zijn Joop van El en Didier (Didi) van Sauers, die vorig jaar voor een ander JO8-team van Forward uitkwamen, en Kyan Walstijn, die van De Blokkers overkwam, aan de groep toegevoegd. De ploeg wordt gecoacht door de enthousiaste en sterk meelevende Mark de Groot, de vader van Redouan. De tweede coach, Mike Brouwer, kan, nadat hij van baan veranderd is, helaas niet vaak meer van de partij zijn.

  De keeper van het team is Stein. Hij heeft in het afgelopen jaar vooruitgang geboekt en hoeft geleidelijk minder tegentreffers te incasseren. Kyan is in hoge mate verantwoordelijk voor de versterking van de defensie in dit seizoen. Hij is  conditioneel sterk en heel snel. Daardoor kan hij vaak door tegenstanders diep gespeelde ballen opvangen en bij dreigende doorbraken de tegenstander van de bal lopen.
  In de verdediging weet Kyan zich gesteund door Taner. Taner is een speler die geleidelijk veel beter is gaan spelen. Vooral zijn conditie en zijn spelinzicht zijn sterk verbeterd en hij heeft een goed schot in de benen..
  Chiel is ook een verdedigende speler in het team. Hij is fysiek sterk en kan hard schieten. Opvallend is dat hij daarvoor vaak de punt van zijn schoen gebruikt.
  Een andere fysiek heel sterke speler is Didi. Hij is een waardevolle middenvelder die over een goede conditie beschikt en over het hele veld zwerft. Het komt nogal eens voor dat een tegenstander ondersteboven gaat na een botsing met Didi, maar die is dan de eerste om die tegenstander weer overeind te helpen. Okan speelt, net als Didi, op het middenveld. Hij heeft in de loop van de tijd zichtbare vooruitgang geboekt en is vooral goed in de kleine ruimtes.
  Redouan is een van de spitsen van het team, hoewel hij ook graag keept. Hij is fysiek sterk en scoort veel, hetgeen hij behoorlijk vaak doet met harde afstandsschoten. Ook zijn snelheid is een bruikbaar wapen. Snelheid is zelfs het sterkste punt van Joop, die net als Redouan een spitsspeler is. Ook Joop beschikt over een goed schot. Lucas heeft eveneens veel snelheid in huis en is handig met zijn kapbewegingen. Hij speelt links in de aanval en heeft al menig doelpunt op zijn naam.

  Forward JO9-4 was in het toernooi om de KNVB-beker ingedeeld in een poule met op papier heel sterke tegenstanders, nl de O9-1 teams van tamelijk grote clubs als Hollandia T en West Frisia, die beide vier O9-teams in de competitie hebben. De derde tegenstander was Sporting Andijk O9-1 dat met twee O9-teams uitkomt.
  In de wedstrijden bleken Hollandia T en West Frisia was, zoals te verwachten was, de tegenstander royaal te sterk. Tegen Sporting Andijk wist Forward wel te winnen, met 3 - 0, zodat de derde plaats in de eindstand van de bekerpoule werd bereikt. Dat was het maximaal haalbare, maar helaas niet voldoende om verder te bekeren.

  In de najaarscompetitie is Forward JO9-4 ingedeeld in een poule met louter tegenstanders uit de oostelijke helft van West-Friesland, waardoor er geen al te verre reizen hoeven te worden gemaakt. Tot de tegenstanders behoren de JO9-2 teams van West Frisia, KGB en Spartanen en de JO9-3 teams van Westfriezen en De Zouaven. Verder zijn er enkele JO9-1 teams van vrij grote clubs in de poule vertegenwoordigd: SEW, VVW en FC Medemblik. De poule wordt gecompleteerd door de JO9-1 van één kleine club, WSW, en Forward JO9-6 dat wel heel zwaar lijkt ingedeeld.  

  De najaarscompetitie ging voor Forward JO9-4 van start met een uitwedstrijd tegen West Frisia JO9-2. Deze tegenstander was voor Forward aanmerkelijk beter te behappen dan de JO9-1 van die club, waartegen in de wedstrijd in de bekerpoule een zware nederlaag was geleden. Forward won met 0 - 4 en dat betekende dat, na de 3 - 0 zege in de bekerwedstrijd tegen Sporting Andijk, voor de tweede achtereenvolgende maal "de nul achter" werd gehandhaafd.
  De tweede competitiewedstrijd speelde Forward thuis tegen SEW JO9-1, het enige O9-team van de Nibbixwouders. In deze wedstrijd speelde Forward vooral in de eerste helft heel effectief. Bij de rust was de stand al 6 - 1, waarbij de doelpunten keurig waren verdeeld over de periodes voor en na de mini-pauze. Dat gebeurde ook in de tweede helft, maar daarin werd in beide periodes slechts éénmaal gescoord waardoor de eindstand 8 - 1 op het scorebord verscheen. Het mooiste doelpunt was de vijfde die na een prachtig boogballetje naar de vrijstaande spits tot stand kwam.

  Ook in de derde competitieronde stond voor Forward een thuiswedstrijd op het programma. Deze keer kwam De Zouaven JO9-3 op bezoek. Er ontspon zich een spectaculaire wedstrijd - het publiek was de grote winnaar - met een dramatische ontknoping waarbij Forward, na heel lang te hebben achtergestaan, uiteindelijk toch aan het langste eind trok. Voor de minipauze scoorden beide ploegen éénmaal, maar daarna vielen de doelpunten als rijpe appelen in de herfst. Forward nam de leiding, maar keek even later tegen een 2 - 3 achterstand aan die op zijn beurt weer snel ongedaan werd gemaakt. Nog voor de rust scoorde De Zouaven echter nog tweemaal zodat met de stand 3 - 5 gepauzeerd werd. Met een fraaie treffer na een lange solo bracht Kyan het verschil terug tot één doelpunt, waarna De Zouaven  de voorsprong wisten te vergroten tot drie treffers (4 - 7). Forward gaf niet op en met een daverend slotoffensief wist de ploeg in het laatste kwart van de wedstrijd langszij te komen en vlak voor tijd zelfs de winnende treffer te produceren. Die werd gescoord door Okan na goed voorbereidend werk van Kyan en Redouan.
  De zaterdag daarna reisde Forward naar Wognum voor de wedstrijd tegen Spartanen JO9-2. Deze club komt met drie teams in de JO9-categorie uit. Forward won de wedstrijd met een monsterscore: 1 - 14.

  Op de dag dat JO9-4 zijn wedstrijd als team van de week speelde kwam de ploeg al drie kwartier voor aanvang van de strijd bijeen in de wedstrijdbesprekingskamer. Daar vertelde Luuk Kramer, speler van Forward 1, iets over zijn voetballoopbaan tot nu toe en beantwoorde hij een paar vragen van de spelers van het team. Coach Mark maakte op het bord de beginopstelling bekend en nadat de spelers het speciale Team-van-de-Weekshirt van sponsor Vastenburg hadden aangetrokken kon het warmlopen beginnen. Op veld 1, het Sense-veld, deed de ploeg onder leiding van Luuk een aantal warming-up- en loopoefeningen. Voor het vervolg had Luuk enkele combinatie-oefeningen bedacht en hij besloot de voorbereiding met afwerkingsoefeningen.
  De tegenstander van de dag, FC Medemblik JO9-1, heeft net als Forward de clubkleuren wit en zwart. Omdat de verticaal gestreepte shirts van de bezoekers niet onderscheidend genoeg waren ten opzichte van de shirts van de Forward-spelers gingen zij in hun zwarte trainingsjacks spelen waarmee het probleem soepel was opgelost.
  In de beginfase van de wedstrijd creëerde Forward enkele kansen die onbenut bleven en de eerste de beste tegenaanval van de Medemblikkers leverde helaas wel een treffer op (0 - 1). Forward ging op jacht naar de gelijkmaker, maar moest wel attent blijven bij uitvallen van de tegenstander. Bij een counter vlak voor het einde van de reguliere speeltijd van de eerste helft ging dat mis en slaagde FC Medemblik erin de stand op 0 - 2 te brengen. De spelbegeleider trok nogal wat tijd bij en Forward kon nog voor de rust een tegendoelpunt scoren. Kyan was de maker ervan.
  In de tweede helft zag het er even naar uit dat Forward de wedstrijd deed kantelen. Een paar gevaarlijke aanvallen leverden nog geen doelpunt op, maar toen een tactische tip van Luuk goed werd uitgevoerd kon Joop de gelijkmaker scoren. Even later zette Redouan Forward zelfs op voorsprong. De vreugde daarover was echter slechts van korte duur, want drie minuten later bracht FC Medemblik de stand weer in evenwicht. Joop had vlak voor de tweede minipauze pech met een schot tegen de paal.
  In het laatste kwart van de wedstrijd deden zich niet veel opvallende momenten meer voor. Stein stopte een schot schot dat door een Medemblik-speler vanaf de rechtervleugel werd afgevuurd en Kyan counterde knap uit een corner van de bezoekers, maar zijn actie leverde slechts een corner aan de andere kant op in plaats van het gewenste doelpunt. Een doelpunt viel nog wel te betreuren aan Forward-zijde toen vier minuten voor het einde van de wedstrijd een Medembliks afstandsschot in de hoek van het Forward-doel verdween (3 - 4).
  De bezoekers weerstonden hierna Forwards slotoffensief en konden na het laatste fluitsignaal de drie punten mee naar huis nemen.

  Na de wedstrijd wachtte de ploeg in de kantine een grote taart en werd er limonade geschonken. Voor ieder naar huis ging werd er eerst nog een Lang zal hij leven gezongen voor Okan, die maandag zijn verjaardag zou vieren.
  Als team van de week krijgt JO9-4 nog een uur gratis bowlen aangeboden door Grand Café Winston.

rfwbs-slide