• Verslag team van de week 10 november

    12 nov 2018
  • Always Forward JO9-11M, dat op zaterdag 10 november het team van de week was, wordt gecoacht door Marco Toele en Hans van der Woude, die enkele jaren geleden zijn indrukwekkende voetballoopbaan bij Forward 1 afsloot en vervolgens een rol vervulde bij de training en coaching van de A-selectie; een rol die hij inmiddels heeft bij HSV Sport.
    Het team wordt getraind door Rene Vissie (maansdag) en Jos Baas (woensdag), die in de loop van het huidige seizoen Jamal Yahiaoui, de trainer-coach van de A-selectie van de eerste-divisieclub FC Almere, is opgevolgd.

    JO9-11M is een gemengd gezelschap van enkele speelsters die al voor het tweede jaar in de groep O9 spelen, enkele andere speelsters die uit de mini’s zijn overgeheveld en een paar speelsters die dit jaar begonnen zijn met voetballen.
    Tot de dit seizoen begonnen speelsters behoort de laatste aanwinst van het team, Dominique Husmann. Zij is de dochter van André, de teammanager van Forward 1 en Patricia, Forwards huisfotografe en de zus van Lysander, die in Forward JO11-1 speelt. Je kunt haar op de vele velden waar haar vader en moeder actief zijn met een bal aan de voeten tegenkomen. In het O9-11M-team speelt Dominique graag in de voorhoede. Zij is een team-speelster die heel goed kan samenspelen.


    Ook Lyona Sion heeft een broer, Relijnho, die in Forward JO11-1 speelt. Zij is in de mini’s begonnen en heeft, na een tijdje te zijn gestopt, de draad weer opgepakt. Dat is maar goed ook want zij kan heel goed voetballen. Ze beschikt over een prachtige dribbel en een goed schot, waardoor ze gemakkelijk en veel scoort; zij is zelfs de topscorer van de ploeg.
    Een andere speelster die graag in de voorhoede speelt is Livore Koppes. Zij is een dochter van Lean, die een lange staat van dienst heeft als verdediger van Forward 1, en een nichtje van Arjen, Forwards ‘groepsleider meiden’ en diens dochters Quinty, die voor MO15-1 uitkomt en Dewi, die in Forward MO17-1 speelt. Livore maakte vorig seizoen ook al eens deel uit van een team van de week, toen JO9-8M, waaraan zij net was toegevoegd. Toen al viel op dat zij goed de ruimtes wist op te zoeken en inmiddels heeft zij ook haar snelheid en haar schot goed ontwikkeld.
    Haley Muller heeft dezelfde ervaring als speelster van een team van de week als Livore. In die tijd was al opgevallen dat zij, toen nog als veldspeelster, erg moedig was. Haley is nu keepster van het team en haar moed komt haar daarbij goed van pas. Met regelmaat weet zij fraaie reddingen te verrichten.

    Daylin van der Woude is de dochter van coach Hans. Haar broer Danilo die in JO15-1 speelt en haar zus Demi, die eigenlijk nog speelgerechtigd is voor de O13, maar uit komt voor MO15-3, zijn ook actief voor Forward. Daylin kan op vele plaatsen in het team uit de voeten en is erg sterk in de duels.
    Carina Toele, de dochter van coach Marco, speelt in de verdediging. Zij is het type verdediger dat elke keer weer voor je neus staat als je dacht dat je van haar af was. Net als Carina speelt Esmee Bakker in de verdediging. Esmee is een imposante verschijning die als laatste vrouw heel wat ballen weghaalt en nog een mooie pass in huis heeft ook. Britt Romanesco daarentegen is de kleinste en lichtste speelster van het team. Zij lijkt te worden aangedreven door Duracell-batterijen; gaat altijd door en geeft niet op.

    Voor de poulefase van het bekertoernooi was Forward in een groep ingedeeld met FC Medemblik JO9-5M, MOC JO9-1 en DWB JO9-1M. Forward begon het toernooi uitstekend met een royale overwinning tegen DWB JO9-1M, maar het bezoek aan MOC JO9-1 liep minder goed af. Deze tegenstander bleek veel te sterk voor de poule  (in de drie wedstrijden samen kwam de ploeg uit Midwoud/Oostwoud tot de doelcijfers 53 - 3).
    De laatste bekerwedstrijd, thuis tegen FC Medemblik JO9-5M, werd een mooi voetbalgevecht waarin heel wat doelpunten vielen. Al na twee minuten kwam Forward op voorsprong en nadat FC Medemblik een grote kans had gemist tilde de uitstekend spelende Lyona de stand naar 2 - 0. Een goede redding van keepster Haley voorkwam een tegendoelpunt, maar even later scoorden de bezoekers alsnog (2 - 1). Een hard schot herstelde marge van twee treffers, waarna Medemblik met een boogbal vlak voor de rust opnieuw voor een aansluitingstreffer zorgde (3 - 2).
    Na de rust trokken de bezoekers de stand weer gelijk en er was een redding van Haley nodig om een achterstand te voorkomen. Na deze ingreep moest Haley even worden opgelapt, maar ze kon de strijd voortzetten. Lyona zette Forward opnieuw op voorsprong, waarbij haar vreugdedansje  nog mooier was dan het doelpunt zelf. Even later nam ze ook de 5 - 3 voor haar rekening. Het zesde doelpunt van Forward, ook door Lyona gescoord, was qua opbouw de fraaiste van de wedstrijd. Nadat Medemblik de achterstand tot twee doelpunten had teruggebracht bepaalde - weer - Lyona de eindstand op 7 - 4). Forward eindigde als tweede in de stand van de bekerpoule, maar dat was helaas niet voldoende voor plaatsing voor de knock-outfase.

    De tegenstanders van Forward in de najaarscompetitie komen uit de hele provincie Noord-Holland.
    De competitie begon op 22 september met een thuiswedstrijd tegen het JO9-3M-team van De Foresters uit Heiloo. Forward behaalde een overwinning met grote cijfers in een wedstrijd waarin beide ploegen hun doelpunten keurig over de twee helften verdeelden ?? zeven per helft voor Forward, één voor De Foresters. In deze wedstrijd, waarin Dominique haar debuut maakte, was begin van Forward overdonderend. Na vijf minuten stond al de stand 5 - 0 op het scorebord. Na de zesde treffer scoorde De Foresters tegen. Dat deden bezoekers bij de stand 12 - 1 in de tweede helft opnieuw. Na een door De Foresters gemiste strafschop liep Forward tenslotte uit tot 14 - 2.
    Voor de eerste van de uitwedstrijden moest Forward afreizen naar IJmuiden voor een ontmoeting met de JO9-5M van de club van die naam. Deze wedstrijd werd een doelpuntenfestijn waarin Forward aan het langste eind trok.
    Op 6 oktober stond de oorspronkelijke wedstrijd van Forward JO9-11M als team van de week geprogrammeerd, maar omdat het team van Purmerland, dat die dag de tegenstander zou zijn, inmiddels uit de competitie was teruggetrokken, kon de wedstrijd helaas geen doorgang vinden.
    Forwards tweede uitwedstrijd speelde zich af in Middenbeemster, tegen Beemster JO9-3M en ook in deze wedstrijd vielen, net als twee weken daarvoor in IJmuiden, de doelpunten als rijpe appelen in de herfst, zij het dat nu de tegenstander de meeste treffers maakte.
    De volgende tegenstander van Forward, ZOB JO9-4M, kwam ook uit de Beemster, zij het van een stukje verderop, nl uit Zuidoostbeemster. Deze ploeg was bij lange na niet opgewassen tegen Forward, dat met grote cijfers won.
    In Egmond-Binnen speelde Forward tegen St Adelbert JO9-2M zijn derde competitie-uitwedstrijd. Deze werd met 2-12 gewonnen nadat we nog 1-0 achter kwamen te staan.

    Op de dag van de wedstrijd als team van de week kwam JO9-11M al om 9.00 uur bijeen in de wedstrijdbesprekingskamer, waar ze werden opgewacht door fotograaf Jos Tensen en door Fred Bulens, de trainer-coach van Forward VR1 en Pien van Saane, het jonge talent, dat al tot de selectie van Forward VR1 behoort, hoewel ze nog enkele jaren te gaan heeft voor zij de senioren-leeftijd bereikt. Fred en Pien vertelden het een en ander over hun voetballoopbaan bij Forward en over wat ze van plan waren te doen bij de warming-up voor de wedstrijd. Nadat coach Hans de beginopstelling bekend had gemaakt, konden de speelsters van ploeg naar de kleedkamer om zich in de speciale team-van-de-week-shirts van sponsor Vastenburg te hijsen.


    Tijdens de warming-up, waarbij ook Renate Loos, net als Pien een jonge speelster met veel talent, die voor MO15-1 uitkomt en ook al enkele wedstrijden in VR1 heeft meegedaan, kwam assisteren, leidden Pien en Fred de met veel enthousiasme uitgevoerde oefeningen met en zonder bal. Daarna kon de wedstrijd beginnen.
    De tegenstander van de dag was Vitesse ’22 JO9-5M uit Castricum. Nadat de tot spelbegeleider van de wedstrijd benoemde Bas Rietveld, speler van Forward JO15-3, het beginsignaal had gefloten, ontspon zich een lange tijd spannende wedstrijd waarin Forward diverse malen de leiding nam, maar Vitesse ’22 elke keer weer gelijk wist te maken.

    De eerste doelpogingen van beide teams misten het doel en vervolgens lagen de keepsters in de weg bij een schot van de tegenpartij. Lyone greep fraai in bij een goede kans voor de bezoekers en de aanval die Forward daarna over links opzette werd door Livore doeltreffend afgerond (1 - 0). Lang kon Forward niet genieten van de voorsprong, want vanaf de aftrap volgde direct een gevaarlijke Vitesse-aanval waaruit de stand werd gelijkgetrokken. Even later werd Vitesse opnieuw gevaarlijk bij het Forward-doel en weer was het Lyone die ingreep. Uit een pass van diezelfde Lyone kon Livore vlak voor de mini-break haar en Forwards tweede treffer laten aantekenen.


    Counters over rechts, waar een heel goed spelende Vitesse-aanvalster de Forward-verdediging van Esmee, Carina en Britt veel werk bezorgde, hielpen de Castricummers aan de 2 - 2 en na Forwards derde doelpunt dat gemaakt werd door Lyona, ook aan de derde gelijkmaker. Deze stand bleef tot de rust gehandhaafd, mede omdat Haley nog een mooie redding verrichtte en Vitesse bij enkele kansen de bal naast schoot.
    In het begin van de tweede helft moest Haley opnieuw een paar maal in actie komen en tussen haar reddingen door bracht Lyona, na een knappe solo-actie, haar ploeg voor de vierde keer op voorsprong. Ook deze voorsprong was geen lang leven beschoren, maar na de gelijkmaker van Vitesse scoorde Dominique haar door haar moeder Patricia aangekondigde treffer en wist Esmee, na de mooiste combinatie van de wedstrijd - met Daylin - het verschil zelfs tot twee doelpunten uit te breiden (6 - 4). Vlak voor de mini-break scoorden de bezoekers hun vijfde treffer.


    De slotfase van de wedstrijd was geheel voor Vitesse. Een goede ingreep van Britt en een redding van Haley voorkwamen nog even dat Vitesse opnieuw op gelijke hoogte kwam. Haley moest na die redding even opgelapt worden en toen het spel weer hervat werd scoorden de Catricummers onmiddellijk.
    In de laatste minuten van de wedstrijd, toen Forward moegespeeld was, liep Vitesse snel uit tot 6 - 10. Bij die stand blies spelbegeleider Bas het eindsignaal.
    Na de strafschoppenserie en de douche stonden in de kantine de limonade en de taart klaar, die met gretigheid naar binnen werden gewerkt.

    In het restant van de najaarscompetitie treft Forward nog In eigen huis KFC JO9-4M uit Koog aan de Zaan en Purmerend JO9-5M. Als afsluiting maakt de ploeg een lange reis naar Hoofddorp, waar op 15 december de wedstrijd tegen Overbos JO9-5M op het programma staat. Daarna zal coach Hans een afspraak maken met Winston voor een bowling-sessie.

rfwbs-slide