• Strijdlustig FC Uitgeest Vrouwen 1 overklast door Always Forward

  30 sep 2019
 • (bron: Door: Frits Walsmit) Met de filosofie van wedstrijdbal sponsor In4Hair in het achterhoofd begon FC Uitgeest aan de eerste thuiswedstrijd in de 3e klasse. De combinatie van kwaliteit en voetballen in een ontspannen sfeer zou een goed resultaat moeten opleveren. De vrouwen van Always Forward dachten hier anders over.

  Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden voor Uitgeest. De tegenstander van vandaag was simpelweg een maatje te groot voor FC Uitgeest. De voorwaartsen van Always Forward samen de doorgeschoven centrale middenvelder wisselden constant van positie, iets wat de vrouwen van Uitgeest niet gewend zijn. De twee overgebleven middenvelders speelden samen heel dicht in de as waardoor de backs keer op keer konden opkomen. Dit tactische concept met de uitstekende passing en timing van Always Forward was de basis voor een 2-10 nederlaag van FC Uitgeest.

  Het is nooit leuk om op achterstand te komen maar helemaal niet als het onterecht is, bij de 0-1 in de 9e minuut stond een speler van Always Forward op de doellijn van FC Uitgeest om de bal in te tikken na een redding van keeper Danique van Weelden die door goed uitkomen de speler van Always Forward buitenspel zette. Ondanks het sterke veldspel van Always Forward liet Uitgeest zien waar zij voor staan. De sterke teamgeest en wilskracht resulteerde in een aantal mogelijkheden, uit 1 daarvan scoorde Dana Half de 1-3. Na rust velde Always Forward met 3 goals in 4 minuten het definitieve vonnis. Sophie Walsmit zorgde met een listig ingeschoten vrije trap tussendoor nog voor de 2e Uitgeest goal. 

  Het grote verschil: Always Forward speelde de bal naar elkaar en waren scherp in de duels, en Uitgeest, hoe graag de vrouwen ook wilde, trapte de bal te vaak zomaar weg en waren niet scherp in de duels.

  Doelpuntenmakers namens Always Forward:

  Laïs Boes 3 doelpunten

  Inci de Hoog  3 doelpunten

  Suzanne Deckers 2 doelpunten

  Mila van Noord 1 doelpunt

  Sophi van Dulmen 1 doelpunt

   

rfwbs-slide