• Strandvogels - Always Forward 4-2

  5 nov 2018
 • Forward heeft in de uitwedstrijd tegen Strandvogels de winst aan de thuisclub moeten laten. De Onderdijkers namen met de zege en passant de bovenste plaats op de ranglijst over van Dynamo, dat thuis onderuit ging tegen De Valken.

  In de beginformatie van Forward was er voor het eerst in de competitie een plaats ingeruimd voor Donny, die voor Bas in de plaats kwam. Tom had zich zondagmorgen bij een val van een trap geblesseerd en moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Luuk startte nu en alle overige spelers stonden vorige week bij de wedstrijd tegen Apollo ’68 ook aan de aftrap.

  De eerste helft van de wedstrijd stond bepaald niet bol van de uitgespeelde kansen en mogelijkheden. Het meeste gevaar, met name bij het Forward-doel, ontstond bij spelhervattingen.
  Een langdurige aanval van Forward leverde in de zesde minuut een corner op, waarbij de bal een prooi werd voor de doelman van de thuisclub. Aan de andere kant van het veld forceerde Strandvogels even later een corner waarvan een weliswaar fraaie, maar royaal over Marlons doel verdwijnende volley het resultaat was.
  In de negende minuut kwam een Strandvogels-spits na een knappe solo gevaarlijk door op rechts, maar zijn trekbal kon door de Forward-defensie worden onderschept. Even later ging de bal uit een vrije trap van de thuisclub voorlangs het Forward-doel en uit de corner die daarop volgde werd de wederom een schot royaal over het doel geproduceerd.

  In de 14e minuut bracht een combinatie met Gaïm Tobias bij de doellijn van Strandvogels. Diovaris schoot uit de voorzet de bal bij de eerste paal over het doel. Caio kreeg even later de bal uit een voorzet van Luuk niet voldoende onder controle om een doeltreffend schot te kunnen lossen.
  Donny blokte knap een schot en een voorzet van een Strandvogels-spits uit een doorbraak op rechts vloog door een niemandsland.
  In de 25e minuut waagde Diovaris na een passeeractie een doelpoging. De bal stuitte tegen een verdediger van Strandvogels en dat pakte uit als een pass die een counterkans bood. De aanval werd onderbroken ten koste van een vrije trap en daaruit werd de bal door een voor het Forward-doel vrijstaande Strandvogels-speler binnengekopt (1 - 0).
  Enkele minute later volgde een aanval van de thuisploeg over rechts. De voorzet werd van voorbij de tweede paal ingekopt, maar vond Marlon op zijn post.

  Een vrije trap van Forward bracht, nadat de bal was ingekopt door Diovaris, de Strandvogels-verdediging in problemen, maar uiteindelijk kon opruiming worden gehouden. Uit een pass van Tobias deed Diovaris opnieuw een doelpoging. De bal ging langs de doelman van Strandvogels maar kon op zijn weg naar het doel nog worden weggewerkt door een verdediger. Even later, in de 32e minuut, kwam Diovaris alsnog tot de gelijkmaker. Een verre uittrap van Marlon bereikte hem op links en met een fraaie actie passeerde hij bij de doellijn twee tegenstanders en schoot vervolgens uit een scherpe hoek even fraai binnen (1 - 1).
  Voor de rust waren verder alleen nog een solo van Donny - schot via Strandvogels-speler naast - nadat hij een pass attent had onderschept en een combinatie waarbij Caio, Diovaris enTimo betrokken waren, maar die stuitte op de goed ingrijpende Strandvogels-keeper, opvallende momenten.

  Kort na de hervatting kreeg de thuisploeg op 30 m van het Forward-doel een vrije trap waaruit de bal tegen het muurtje werd geschoten. Een Forward-aanval over veel schijven mondde uit in een schot van Diovaris dat in de handen van de Strandvogels-keeper belandde.
  In de 54e minuut leverde een counter de thuisploeg een corner op waaruit een kopbal voor een nieuwe voorsprong zorgde (2 - 1). Tobias leek twee minuten later op weg om de stand weer gelijk te trekken toen hij zich na een diepe pass voorbij de Strandvogels-doelman werkte, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal.

  Twee vrije trappen voor de thuisploeg zorgden voor gevaarlijke situaties bij het Forward-doel: de eerste vond zijn eind in een handsbal van een Strandvogels-spits en de tweede bereikte een vlak voor Marlon vrijstaande speler van de thuisploeg, die de bal over het doel werkte. Tussen deze bedrijven door bereikte Donny met een fraaie dieptepass Diovaris die een corner forceerde. Hieruit kopte, na enige schermutselingen, Cemil uiteindelijk voorlangs.
  Uit een corner van Strandvogels kon Marlon de bal wel raken, maar niet ver wegwerken. De rebound pakte hij echter wel overtuigend. Aan de andere kant van het veld kopte Remco even later de bal uit een vrije trap van Cemil naast het doel.

  Een speler van Strandvogels werkte in de 65e minuut de bal, weer uit een vrije trap, met het hoofd wel in het beoogde doel (3 - 1). Moussa, hersteld van een langdurige blessure, was juist op tijd voor Jay-Jay binnen de lijnen gekomen om dat van dichtbij te kunnen waarnemen. In de volgende fase van de wedstrijd hoefde Marlon slechts in te grijpen bij een schot uit een uitbraak van Strandvogels en bij een afstandsschotje, terwijl zijn collega van de thuisclub een tijd lang helemaal geen moeilijk werk te doen kreeg.
  In de 80e minuut, toen Denitio inmiddels in het veld was gekomen voor Timo, voerden enkele Forward-spelers een mooie combinatie uit in het hart van de Strandvogels-verdediging, waarbij helaas een schot uitbleef.
  Uit een bevrijdende trap door de verdediging van de thuisploeg ontstond een counter met een schot naast als resultaat. Tobias schoot over uit een vrije trap van Cemil.
  In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd raakte Moussa in zijn eigen strafschopgebied de voet van een tegenstander. De strafschop werd onhoudbaar binnengeschoten (4 - 1). Een op zich fraaie treffer van Caio - hij deponeerde de uit het strafschopgebied van de thuisclub weggewerkte bal met een boog in de uiterste hoek van het doel - gaf de stand in blessuretijd een iets prettiger aanblik, maar had geen invloed op het resultaat.

  De netto schade van de nederlaag tegen Strandvogels valt nogal mee. Weliswaar liep de ploeg uit Onderdijk drie punten op Forward uit, maar bij de ploegen die op de ranglijst boven of dicht in de buurt van Forward stonden, is druk puntverlies geleden. Koploper Dynamo ging, zoals boven vermeld, met 1 - 2 ten onder tegen De Valken, dat zijn eerste opmerkelijke resultaat in positieve zin van het seizoen boekte.
  De enige nog ongeslagen ploeg in de poule, St George, verloor die status verrassend tegen Apollo ’68, dat in de Koggenlandse derby met 3 - 2 aan de goede kant van de score bleef. In de andere derby in Koggenland, tussen Victoria O. en RKEDO, legde de ploeg uit De Goorn het loodje (3 - 0).
  KSV en HSV Sport spelden tegen elkaar gelijk. Het gevolg van dit alles is dat achter de twee bovenste ploegen, Strandvogels en Dynamo, een enorm gedrang is ontstaan van teams die vrijwel hetzelfde aantal verliespunten hebben.

  Aanstaande zondag er voor de vierde klasse C geen programma en op 18 november heeft Forward een roostervrije dag. Dit biedt een mooie gelegenheid om de reeks van blessures waardoor de A-selectie getroffen is te laten genezen.

  Strandvogels - Alw. Forward  4 - 2 (1 - 1). 25, 1 - 0; 32, Balentina 1 - 1; 54, 2 - 1; 65. 3 - 1; 89, (strafschop) 4 - 1; 90+, Chioccarelli 4 -  2.

  Alw. Forward: Marlon Coco, Jay-Jay Beemsterboer (65, Moussa Hadi), Donny v.d. Kooy, Remco Bruijns, Luuk Kramer, Tobias Ruiter, Timo Polsma (74, Denitio Ravenberg), Diovaris Balentina, Cemil Zaal, Gaïm de Ridder en Caio Chioccarelli.

  Forward 2

  Forward 2 heeft de uitwedstrijd bij RKEDO 2 met 1 - 3 gewonnen. De derde overwinning op rij na evenzoveel nederlagen in de openingsfase van het seizoen brengt Forward op negen punten uit zes wedstrijden en daarmee bezet de ploeg nu de zesde plaats op de ranglijst met evenveel punten als de nummer vijf, HSV 2, dat echter een beter doelsaldo heeft. De kloof met de onderste plaatsen bedraagt nu vijf punten.
  Aanstaande zondag staat voor Forward opnieuw een uitwedstrijd op het programma. De reis gaat dan naar Akersloot, waar koploper Meervogels ’31 2, dat nog geen enkel punt heeft verspeeld, de gastheer is.
  Als Forward 2 voor een stunt weet te zorgen, brengt het de spanning om de bovenste plaats in de poule enigszins terug.

  Goed nieuws is er ook te melden over JO19-1 en JO16-1. Deze in hoge klassen uitkomende teams kenden evenals Forward 2 een seizoensopening met louter nederlagen, maar zaterdag wonnen beide teams voor de tweede achtereenvolgende maal, waardoor ze eneige afstand namen van de onderste plaats op de ranglijst.
  Voor Forwrd VR 1 geldt hetzelfde verhaal, maar dit team heeft nu pas vier wedstrijden gespeeld en kan, indien het punten uit de inhaalwedstrijden haalt, nog wat verder stijgen.

rfwbs-slide