• Sontje Hansen actief voor Oranje O17 op WK in Brazilië

  30 okt 2019
 • Het afgelopen weekend begon in Brazilië het wereldkampioenschap voor nationale O17-teams. Nederland is een van de deelnemers en Sontje Hansen is opgenomen in de selectie van het Nederlandse team.

  Sontje begon zijn voetballoopbaan bij Forward en maakte in 2013 de overstap naar Ajax. Op 16-jarige leeftijd kwam Sontje al bij de O19 van Ajax en momenteel komt hij nog voor dat team uit.  Bij de Amsterdamse club ontwikkelde hij zich goed en regelmatig, zodanig dat hij in de nationale selecties van elke leeftijdscategorie werd gekozen. 

  Hij speelde vijf wedstrijden voor Oranje O15 en zeven wedstrijden voor de O16. Met Oranje O17 werd Sontje in mei Europees kampioen en hij werd gedeeld topscorer van het toernooi en scoorde hij in de finale tegen Italië de openingstreffer. 

  Tijdens het WK in Brazilië kan hij zijn oudere broer Ricky terugzien. Ricky heeft, net als Sontje, in de jeugd van Forward gespeeld en, nadat hij voor jeugdteams Ajax en het in de op één na hoogste Engelse divisie uitkomende Reading had gespeeld, maakte hij in augustus van dit jaar de overstap naar de O20 van de Braziliaanse profclub Associação Atlética Ponte Preta uit de stad Campinas.

  Wim Dekker, in de jaren ‘60 doelman van Forwards supersterke juniorenteam met o.a. Guus Bouchier, Ko Kok, Tonny Schouten en Cees van Dulmen, tegenwoordig walking voetballer en sinds enkele maanden ook actief als interne scout voor Forward, maakte ons attent op een interview van de NOS met Sontje, dat te vinden is op: 

  https://nos.nl/artikel/2307851-oranjes-groeibriljant-hansen-helpt-als-ambassadeur-ook-anderen-naar-de-top.html

  Het Nederlandse O17-elftal verloor helaas zijn eerste poulewedstrijd met 3 - 0 van Japan.

  Woensdag speelt de ploeg tegen Senegal en voor aanstaande zondag staat de het laatste groepsduel tegen het team van de Verenigde Staten op het programma.

rfwbs-slide