• Samenwerking AJAX werpt vele vruchten af

  4 feb 2019
 • De samenwerking van AJAX is pas een half jaar oud en de eerste resultaten worden al geboekt in de jeugd van Always Forward. De afgelopen maanden zijn vele nieuwe trainers aan boord gekomen en doorlopen ook trainers een stage bij AJAX of bezoeken andere succesvolle partnerclubs om in de keuken te kijken. We hebben een coachingsavond gehad en trainers hebben diverse open trainingen bezocht bij enkele jeugdteams op het jeugdcomplex De Toekomst in Amsterdam.

  De eerste spelers zijn inmiddels ook uitgenodigd voor een stage en worden ook gezien door andere bvo’s. De voetbalanalyse software doorloopt momenteel ook een succesvolle pilot en zal binnenkort breed worden uitgerold.  Afgelopen week zijn de banden aangehaald in een overleg met de scouts van AJAX en wonnen inmiddels 2 teams een mooie oefenpot tegen de talentvolle spelers van de AJAX jeugd. Dit waren de JO10-1 en de JO9-1.

  De JO10-1 gaat net als de JO12-1 (nu JO13-2006) ook een half jaar eerder in de JO11 competitie spelen omdat ze toe waren aan deze stap. Dit jaar zullen zij spelen als de JO11-6.

  Om de positieve ontwikkelingen verder kracht bij de zetten mogen ook regelmatig teams als ballenjongens (of meisjes) aan de slag in Amsterdam. Gisteren was de wedstrijd AJAX - VVV (einduitslag 6-0) een leuke ervaring voor enkele spelers van de JO13-3. Onder begeleiding van coaches Jan en Eduard beleefde de jongens een onuitwisbare ervaring. Even daarvoor was de JO14-1 met Ronald Vos geweest en gaat de JO14-3 17 februari ook naar een mooie wedstrijd.

  Kortom: het swingt bij Forward en dit is nog maar het begin.

rfwbs-slide