• Over ons

 • Always Forward: Meer dan een club

  sv Always Forward is meer dan een club. Al sinds 1921 is het een vereniging met hart voor haar leden; de actieve én de niet actieve. sv Always Forward is met meer dan 1.250 leden een grote vereniging, met enthousiaste spelers op zaterdag en op zondag. Opvallend aan de club is het groeiende aantal damesleden en een ruim bemeten jeugdafdeling. Een afdeling barstensvol talent, dat wordt opgeleid middels een doortimmerd jeugdplan. Minstens zo belangrijk echter vinden wij de aandacht voor het sociale aspect. Elkaar steunen, stimuleren en zonodig corrigeren; dat is Forward ten voeten uit.

  Dankzij de onvermoeibare inzet van onze talrijke vrijwilligers is de club in staat veel verschillende activiteiten te ontplooien. Dat gaat veel verder dan het verzorgen van een uitstekende wedstrijdorganisatie: een duintraining, de kerstinstuif, sinterklaasfeesten, clinics door bvo's, FIFA 17 toernooi, klaverjasdrives; het is slechts een greep uit het aanbod. Dat is typisch sv Always Forward. Méér dan een club.

  Veel voetbalplezier!

  Matt Wever, Vice-Voorzitter sv Always Forward

 • Geschiedenis

  Always Forward werd opgericht op 4 april 1921 door leden van de sinds 1917 bestaande R.K. Sportclub in Hoorn. In de jaren voor 1940 nam de club deel aan de competitie van de Diocesane Haarlemse Voetbal Bond. Na de oorlog werd Always Forward ingedeeld in de vierde klasse van de KNVB. Zij werd meteen, en voor het eerst in haar geschiedenis, kampioen met promotie naar de 3e klasse. In 1965 werd na het kampioenschap de promotie naar de 2e klasse gemaakt, twee jaar later moest weer een stapje worden teruggedaan. In de periode na 1979 speelde de club afwisselend in de 4e klasse, de Hoofdklasse van de afdeling Noord-Holland, later de 5e klasse, tot in1997 via een periodekampioenschap de promotie naar de 4e klasse werd behaald. Daarna werd afwisselend in de 3e en 4e klasse geacteerd. Momenteel komt het eerste team uit in de 4e klasse. De ambitie van de club is om een stabiele 2e klasser te worden en met de standaard selectieteams van de jeugd minimaal in de Hoofdklasse te acteren.

  Always Forward heeft een afdeling zondag-voetbal, een afdeling vrouwen- en meisjesvoetbal en een grote jeugdafdeling.

  Basis voor het constant grote ledental van de vereniging is de Jeugdafdeling. Zij realiseert een voortdurend planmatige aanpak via het Jeugdplan. Daarin staat, naast aandacht voor het sociale aspect, een goede opleiding door gekwalificeerde trainers centraal. Zo streeft de vereniging naar een constant hoog sportief niveau. De vele activiteiten en de voornamelijk door eigen leden gebouwde voorzieningen zorgen er voor dat de jeugdleden zich bij de club thuis voelen. Niet voor niets kent de seniorenafdeling zoveel trouwe jeugdleden van weleer.