• Ook Always Forward zet in op fusie met Zwaluwen'30

  27 mrt 2021
 • Ook Always Forward zet in op fusie met Zwaluwen’30.

   

  Zoals bekend zijn de fusiebesprekingen tussen Hollandia en Zwaluwen’30 al geruime tijd gaande, maar deze lijken inmiddels definitief te zijn vastgelopen. Omdat de gewenste fusie niet meer van de grond lijkt te komen heeft ook Always Forward besloten om aan de onderhandelingstafel met Zwaluwen’30 plaats te nemen voor oriënterende gesprekken.

   

  “Waarschijnlijk verrassend nieuws voor velen, maar eigenlijk een vrij logische stap” aldus Always Forward voorzitter Willem Kluft. “Gezien de stormachtige ontwikkelingen van ons eerste zaterdag team, hebben we besloten ons gezichtsveld definitief te gaan verbreden en in te zetten op een prestatieve zaterdagtak.”

   

  De fusie met Zwaluwen zou betekenen dat HCSV Always Forward, de naam waaronder de zaterdagtak zou moeten gaan opereren, per komend seizoen de licentie van Zwaluwen overneemt en uit zal komen in de eerste klasse. Dit is het niveau waar Zwaluwen’30 momenteel op acteert, maar zeker niet het uiteindelijke doel wat beide clubs voor ogen hebben.

   

  “Het doel zal zijn om zo snel mogelijk naar de hoofdklasse te promoveren en vanuit daar te kijken waar het plafond ligt.” Legt Zwaluwen’30 voorzitter Mike de Haan, die verder zeer te spreken is over de mogelijk nieuwe fusie, uit. “Het christelijke karakter blijft duidelijk de boventoon voeren binnen de zaterdagafdeling. Dat is een eis vanuit Zwaluwen. Verder liggen de clubs qua beleid, sfeer en opvattingen al zo goed als op één lijn en zal het samenvoegen dan ook op weinig weerstand stuiten”.

   

  Iets waar ook Kluft het mee eens is. “Het is voor ons beide zaak om vooral het herkenbare karakter en sterke imago van beide clubs te bewaken en te zorgen dat we daarin samen dé toonaangevende club van Hoorn blijven. Verder moet het mogelijk zijn om binnen drie seizoenen ook op prestatief gebied de grootste van de regio te zijn en het gemiddelde niveau van bijvoorbeeld Hollandia te overtreffen.”

   

  De clubs zullen samen verder gaan op het huidige Always Forward complex. Met de gemeente, Stichting Waarborgfonds en STED Development uit Alkmaar zal tijdens de speciaal hiervoor ingelaste raadsvergadering van aankomende donderdag worden besproken of het toevoegen van een extra kunstgrasveld op de locatie van Sauna Suomi haalbaar is. Hierover later meer.

   

rfwbs-slide