• Nieuwsbrief Always Forward Foundation

  20 feb 2018
 • Beste vrienden van de Always Forward Foundation,

   Op naar de 100 leden
  Met wat extra geld, ondersteuning en ideeën, draagt de Always Forward Foundation, elk voetbaljaar, bij aan het “familiegevoel” van onze vereniging, waarbij recreatie en prestatie hand-in-hand gaan. De afgelopen seizoenen hebben we mooie dingen kunnen realiseren. De contributie (50,- per jaar) van 2016-2017 is, zoals jullie inmiddels gelezen, gezien en beleefd hebben, geheel besteed aan 3  fantastische tv-schermen.

  De goed bezochte (wat was het gezellig druk) nieuwjaarsreceptie heeft bijgedragen tot een toename van ons ledenbestand. We naderen de 100 leden!

 • Wat gaan we dit keer realiseren?
  Meer leden geeft ons de mogelijkheid om nog meer te realiseren. We kregen dit jaar veel ideeën aangedragen. Uiteindelijk hebben we besloten om, in overleg met het bestuur, drie uiteenlopende wensen te realiseren:

  1.Voor de kleintjes een Duplo tafel (Lego).

 • 2. Voor de al wat oudere bezoekers van ons complex (met een inmiddels ontwikkelde hand-oog coördinatie) een bijdrage voor een verplaatsbaar Biljart.

  3. En tot slot een bijdrage aan een fantastisch initiatief van Jeroen Stam en Tim de Boer: de lancering van eenheus clublied.

 • Vergane Glorie
  Een deel van onze AFF-leden heeft zich verzameld in de Vergane Glorie.Elke donderdagavond vanaf 20.00 uur gaat de "Vergane Glorie" van onze vereniging op een van de kunstgrasvelden (en na afloop in de kantine) de strijd aan met elkaar.

  Op dit moment zijn er al 25 ‘actievelingen’ gedeeld in de zogenaamde Vergane Glorie-App, met als voornaamste emoticon de welbekende duim. Ook zin om mee te doen? Je bent meer dan welkom!

  Familieportret
  In deze nieuwsbrief willen we u graag voorstellen aan de familie Ruiter, die we gerust kunnen typeren als een echte Always Forward-familie. Die zijn er natuurlijk wel meer, maar soms komen er mensen in Hoorn wonen die dan ook onopgemerkt echte clubmensen worden, zoals bij het gezin van Joop en Riet Ruiter. De kinderen gingen er voetballen, de ouders gingen mee om te kijken en voor je het weet ben je begaan bij zo’n club. En dat is natuurlijk mooi als dat gebeurt, want het is de basis van het verenigingsleven.

  Joop en Riet zijn beiden niet in Hoorn opgegroeid; Joop is geboren en getogen in Avenhorn en Riet in Spanbroek. Joop vertelde dat hij al op jonge leeftijd voetbalde bij RKEDO in De Goorn. Destijds in het klassieke zwart-witte tenue van de club; witte broek en zwart shirt op het oude veld van RKEDO "De Burgt". Een mooie naam voor een sportcomplex, maar voor de wedstrijden konden beginnen, moesten eerst de schapen van het veld worden gehaald, vertelde hij. Dat was overigens overal zo in de dorpen van West-Friesland. Hij vertelde ook altijd sportief te zijn geweest en in zijn jeugd voetbalde Joop niet onverdienstelijk. Toen hij speelde in de A-junioren van RKEDO pakten ze de titel door in een beslissingsduel op het veld van Berkhout te winnen van??. de junioren van Always Forward. Hij heeft nog even in het eerste van RKEDO gevoetbald, maar werd op zijn 19e opgeroepen voor de militaire dienstplicht. Na een jaar opleiding bij de luchtmacht in Nederland, werd hij gestationeerd op een Britse luchtmachtbasis in West-Duitsland. Na zijn dienstplicht heeft Joop nog tot zijn 25e bij RKEDO gevoetbald, maar niet meer in het vlaggenschip.

  Als tuinderszoon volgde Joop na de lagere school eerst een tuindersopleiding aan de land en tuinbouwschool in Zwaag, maar al snel kwam Joop er achter dat dat zijn roeping niet was en vervolgde hij zijn middelbare schoolopleiding aan de Aloysius-MULO in Hoorn.

  Na hun huwelijk zijn Joop en Riet gaan wonen aan de Drieboomlaan in Hoorn, daar waar ze nu nog steeds wonen op de hoek met de Clement Maertenszstraat. Ze hebben vijf kinderen (John, Peter, Edward, Fred en Karin) die allemaal (natuurlijk) bij Always Forward hebben gevoetbald. Ook onder de kleinkinderen zijn er weer voetballers, maar ze spelen niet allemaal bij Always Forward. Dat is niet erg natuurlijk, want als het maar enigszins mogelijk is  proberen Joop en Riet alles van hen te volgen en worden ze ook regelmatig bij andere clubs gezien om hun kleinkinderen aan te moedigen.

  In het begin van de jaren ‘70 werd Joop benaderd door de toenmalige voorzitter Henk Kenter om de vertrekkende penningmeester Rommens op te volgen. Hij heeft toen vier jaar de penningen van de club beheerd en kijkt nog steeds met heel veel plezier terug op die periode, waarin hij met Henk Kenter en Piet Tensen het dagelijks bestuur vormde. Het was een tijd waarin veel is bereikt met als hoogtepunt de bouw en opening van een nieuwe kantine, het Always Forward-kwartier, in het najaar van 1972. Ook stapte men, onder zijn penningmeesterschap, bij Always Forward af van de inning van de contributie aan de deur en ging men over naar betaling per bank of giro. Dat lijkt nu heel logisch, maar dat waren besluiten die in het bestuur niet zo maar bij hamerslag werden genomen en waar wellicht de ledenvergadering nog iets van moest vinden. Na vier jaar werd Joop opgevolgd door de heer Brom en voor zijn inzet werd hij door de ledenvergadering in 1976 benoemd tot Lid van Verdienste. Daarna heeft hij nog heel wat jaren in de kascommissie gezeten om de jaarrekening van de penningmeester te controleren. Niet alleen bij Always Forward overigens, maar eigenlijk bij alle clubs waar Joop of Riet lid van zijn geweest, heeft Joop wel de kascontrole gedaan. "Op de een of andere manier wisten ze me altijd te vinden, maar ik heb dat altijd met veel plezier gedaan."

  Riet heeft eerst veel in de kantine geholpen en zit nu al weer 36 jaar in het bestuur van de supportersverenging Zwart-Wit. Daar heeft ze al heel wat klaverjasdrives helpen organiseren en zelf zijn Joop en Riet natuurlijk ook trouwe kaarters. Daarnaast zit Riet ook al 40 jaar in het bestuur van de buurtvereniging, hetgeen wel aangeeft dat we hier met echte verenigingsmensen hebben te maken. Samen hebben ze veel en lang getennist bij Juliana, waar ze competitie hebben gepeeld en aan diverse toernooien hebben deelgenomen (en vaak ook gewonnen).

  Zoals al eerder gememoreerd hebben de jongens allemaal bij Always Forward gevoetbald, waarvan Fred heel wat jaren in het eerste elftal, maar ook Karin heeft 18 jaar gevoetbald bij Always Forward in de zaal bij Always Verberne. Nu is ze ook al weer drie jaar vrijwilliger in de kantine en zelf vindt ze dat heel gewoon. "Ik heb een horeca-achtergrond en dan wil ik best wel wat helpen bij Always Forward’, alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

  Fred heeft ook nog een aantal jaar in het jeugdbestuur gezeten als coördinator van de E-junioren, maar als actief voetballer maakte hij toch een keer de overstap naar Hollandia, waar hij twee seizoenen in het zaterdagelftal speelde. Joop stond daar een keer te kijken en in zijn enthousiasme riep hij uit volle borst "Vooruit Forward!!" tot hilariteit van voorzitter Jan Hoogland van Hollandia die naast hem stond. Tja, je bent nou eenmaal clubman of je bent het niet!!

 • C1 april 1981, Fred Ruiter gehurkt 3e van rechts.
  Verder staand vlnr Wilfried Hermans (trainer), Mark Entius, Jan Rosier, Dirk Commandeur, Alex Meester, Jack Derix, Stef van Kleef, Ruud Beenker (geleider).
  Gehurkt vlnr keeper ?, Ron Neefjes, Fred Godijn, Fred Ruiter, Edwin Neelen?, Gert-Jan Trompetter?         

   

 • Schoolelftal van de RK Mulo Aloysius. Joop Ruiter gehurkt 2e van rechts. Uiterst rechts gehurkt Theo Mes.

 • RKEDO junioren voor de beslissingswedstrijd tegen Always Forward.
  Joop Ruiter gehurkt uiterst links.

 • Dames Always Forward Verberne kampioen seizoen 87/88.
  Karin Ruiter 2e van rechts.
  Verder staand vlnr Astrid Koelemeijer, Judith Schaap, Milet Verberne, Karin Ruiter, Hans Swier (coach).
  Gehurkt vlnr Yvonne Lakeman, Nicolet van Duin, Annet Koeleman, Ariadne Polderman.

   

   

 • Bestuur supportersvereniging Zwart-Wit bij het 75 jarig bestaan van Always Forward in 1996.
  Vlnr Ellen Loos, Gré Schouten, Arie Hoogland, Riet Neefjes, Ares van der Gracht, Riet Ruiter en Simon Loos.

 • Carnaval Riet Ruiter achter de bar in het Always Forward kwartier eind jaren 70, begin jaren 80 samen met Bep Hart sr en Freek Hart.

 • Even noteren! Genieten van verhalen, muziek en gezelligheid
  Donderdag 22 maart komt Peter Derix (lang geleden lid van Always Forward en keeper van het legendarische HoVoCuBo) memorabele verhalen vertellen over o.a. het voetbal in Hoorn uit de jaren 70 en 80. Peter doet dat op een heel eigen en vooral humoristische wijze en  begint pas om 21.00 uur, zodat onze “in- en outdoor veteranen” toch eerst hun partijtje kunnen spelen.

  Zaterdag 7 april organiseert onze vereniging in de kantine voor de derde keer de Always Forward Vinyl avond. Wie heeft dit jaar de meeste muziekkennis?

  Trouwens, kennis van muziek of niet, het wordt sowieso een gezellige avond die je niet mag missen. Om 20.00 uur gaat het spektakel beginnen.

  Ledenbord
  Alle leden van de foundation pronken op het ledenbord.

  Het ledenbord is aangepast aan het nieuwe ledenbestand van de Foundation. Op het bord, dat naast de bar in de kantine hangt, zijn nog een paar plekjes vrij (We streven naar zo’n 100 leden). Lid worden (50,- per jaar) kan dus altijd. Stuur een mailtje naar: foundation@ziggo.nl.

  Tot slot,
  Wil je reageren op deze nieuwsbrief, mail je idee of reactie dan door naar foundation@ziggo.nl (Ook voor het aanbrengen van nieuwe leden.)

  Bedankt voor je steun en tot ziens op de het complex,

  De Always Forward Foundation
  “voor meer dan een club”