• Nabeschouwing Forward senioren teams

  10 jun 2022
 • De periode van de zomerstop is aangebroken. Een goed moment om terug te kijken op de coronacompetitie 2021-2022. Terugzien op de ZO 1 en 2, en de ZA 1 en 2. Aan de zijlijn stilstaan bij de prestaties  in de afgelopen competitie. Niet als een soort technische commissie maar als trouw supporter van de witzwarte vlaggenschepen.

   

  De Zaterdag sluit af met twee kampioenschappen. Eindelijk maar dik verdiend. ZA-1 is van een hoog niveau. Technisch en tactisch superieur in de vierde klasse. De spelers zijn niet van de bal te krijgen ! Combinaties worden zo ver doorgevoerd dat de tegenstander het overzicht wel moet verliezen. Scores lopen in de tweede helft  daarom hoog op. De derde klasse lonkt. Hoe zal de tegenstand zijn ? Vast staat dat de competitie 2022-2023 interessant zal worden. Gooit ZA-1 opnieuw hoge ogen? Zullen de Forwardkeepers zich kunnen onderscheiden? Want respect verdienen zij na jaren van praktische werkloosheid in het Forwarddoel!

   

  De Zondag heeft ook uitstekend gepresteerd. Het eerste eindigde, na een stroeve oefenperiode in augustus, in het linkerrijtje. Iedereen rond dit elftal weet dat tegen lager geklasseerde ploegen kostbare punten zijn gemorst. De afsluiting in de thuiswedstrijd tegen DWOW was een demonstratie van kunde en kracht. De overheersing was enorm. De tegenstander kwam niet aan voetballen toe. In het elftal met zoveel nieuwe gezichten en jonge invallers was , als altijd, een enorme dosis aan werklust aanwezig. Bij tegenslagen in het spelverloop bleven de spelers met hun hoofd omhoog spelen. Een kwestie van mentale kracht.
  Die strijd zag je ook terug in ZO-2 dat enorme verraste en zich beloonde met een plaats in de na-competitie. Ook in dit elftal een ruime bank, veel wisselingen maar een krachtig en eensgezind elan.

   

  Trainers, begeleiders en spelers verdienen een compliment. Het staat vast dat zowel op zondag (!!) als zaterdag het niveau nimmer zo hoog is geweest. De technische staf zal er een uitdaging inzien om verder door te groeien.

   

  De afgelopen competitie verdient een kwalificatie door één persoon op het schild te heffen. In zijn groei in het afgelopen jaar spiegelt zich de vooruitgang van de totale selecties. Die speler is Jeffrey de Moel. Hij is klein en behendig. Dit zagen trainers enkele jaren geleden ook al. Maar wat is hij dit jaar gegroeid. In het seizoen 2020-2021 viel hij al om bij windkracht 5 en werd hij onder de graszode gespeeld door een robuuste tegenstander. En nu? Als hij speelt (de combinatie zaal en veld is niet altijd even gelukkig), dan gebeurt er wat op het veld. Voetbal met een lach op het gezicht, met een enorme dosis werklust en bij windkracht 10 nog fier overeind. De selecties van AF in notedop.

  Ik hoop in de competitie 2022-2023 weer van Jeffrey en zijn vrienden in de selecties van ZA en ZO te kunnen genieten. Always Forward nog Altijd Vooruit !

   

rfwbs-slide