• Always Forward Keeperstraining

 • Always Forward geeft veel gerichte aandacht aan de opleiding en begeleiding van (jeugd)keepers. Onder leiding van een keeperscoördinator worden de specialistische keeperstrainingen gegeven door zestien ervaren keeperstrainers. Wekelijks wordt op de dinsdagavond van 17.45-18.45 uur aan de jeugd van O8 en O9 en tot en met O17 (oude B junioren) van 18.45 - 19.45 uur keeperstraining gegeven. Onze O19 keepers trainen mee met de selectie- of overige seniorenkeepers. Zij trainen van 20.00-20.45 uur.

  Naast deze reguliere wekelijkse keeperstraining wordt tevens aan speciaal daartoe uitgenodigde jeugd-selectiekeepers iedere week een meer persoonlijke, individuele keeperstraining gegeven op de maandagavond van 19.30-21.00 uur.

  In de opleiding en begeleiding van jeugdkeepers besteden wij veel aandacht aan een viertal vaardigheden.  Naast technisch/tactische begeleiding in trainingen en wedstrijden, wordt veel tijd besteed aan het fysieke en mentale aspect. Voor het fysieke deel door middel van oefenvormen op het gebied van loopcoördinatie en scholing door ervaren looptrainer(s). Mentale begeleiding is een voortdurend proces. Bij Always Forward is het belangrijk de jeugdkeeper zo te begeleiden, dat hij (zelf) vertrouwen ervaart en voor zichzelf leert opkomen.

  Selectiekeepers
  Keepers die tot de selectie behoren dienen altijd de keeperstraining van Always Forward bij te wonen. Dat is een eis vanuit onze TC dat is opgenomen in ons beleidsplan.

 • Keepersschool West Friesland

  De trainingen bij Always Forward worden gefaciliteerd in samenwerking met de keeperschool West Friesland. Namens deze school coordineert Ramon van der Pal de trainingen. Ramon is al vanaf zijn 6e jaar keeper. In de jeugd heeft hij gespeeld bij vv de Zouaven en Hollandia.

  Op zijn 13e jaar is hij naar AZ Alkmaar gegaan en is hij begonnen in de C1 tot en met de selectie van AZ. In deze jaren heeft Ramon ook gespeeld voor het Nederlands jeugd elftal JO14, JO15, JO16, JO17, JO18.

  Toen AZ besloot om niet verder te gaan met Ramon wilde hij zich richten op een maatschappelijke carrière en is toen bij Hollandia gaan keepen. Ramon heeft daar 8 jaar gespeeld met een korte uitstap naar AFC 34 en Westfriezen.

  In al die jaren heeft hij van verschillende keeperstrainers training gehad. Dat wilt hij nu graag overbrengen op de nieuwe generatie keepers. Ramon is in het bezit van UEFA B en C.

 • Keeperstraining, het gehele jaar rond

  In de maanden juni, juli en augustus trainen wij wekelijks conditioneel met onze jeugdkeepers in het duingebied van Schoorl. Individuele en groepsoefeningen worden gedurende 1,5 uur uitgevoerd in een competitieve vorm. Extra punten worden echter verkregen wanneer de medekeeper wordt gemotiveerd!

  Plezier is voor alle vormen van keeperstrainingen voor ons essentieel!

 • Foto's Keepersdag 2017

 • Voor nadere informatie en contact

  Voor meer informatie (en nog meer mogelijkheden) kun je naar keepers@alwaysforward.nl

rfwbs-slide