• Jubilaris Jan Jaap Schaper feliciteert Stefan Schipper met zijn treffer!

  7 okt 2019
 • Bron: Noord Hollandsdagblad

  Je 250e wedstrijd voor je club afsluiten met een zwaarbevochten 2-1 zege. Jan Jaap Schaper is deze zaterdagmiddag een gelukkig man. ,,Ik hoorde het ook ja, dat het mijn 250e was”, lacht Schaper na afloop van het duel met DTS.

  Dat de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een 2-1 zege, had nog wel wat voeten in aarde voor de zaterdagtak van Always Forward. Het bezoekende DTS toont namelijk direct in de wedstrijd aan dat het niet naar Hoorn gekomen is om enkel te verdedigen en zich naar de slachtbank te laten leiden door het sterke Forward. De bezoekers komen fris voor de dag en deinzen er niet voor terug om de defensie van Always Forward onder druk te zetten. Het resulteert in de openingsfase al snel in de 0-1. Middenvelder Tim Bruin laat van 25 meter met een droge schuiver doelman Jasper Boon van de thuisploeg kansloos.

  Even lijken de gastheren van de wijs, maar binnen een kwartier na de openingstreffer biedt Jasper Lammers van DTS de helpende hand. De linksback ziet Forward-spits Stefan Schipper compleet over het hoofd bij een terugspeelbal op de doelman, waardoor de spits zich ineens oog-in-oog weet met doelman Benito Vagevuur. Na een simpele passeeractie en een keurige intikker is de opgelopen schade snel gerepareerd door de Hoornse formatie.

  ,,Zij kwamen ook om lekker te voetballen, dat soort wedstrijden zijn altijd een stuk leuker om te spelen. We wisten niet wat we konden verwachten, maar ik vond het een leuke wedstrijd en ik denk dat het ook voor de neutrale toeschouwer vermakelijk was om te zien”, aldus Schaper.

  Na rust ontvouwt zich een aantrekkelijk schouwspel, met name ook dankzij de nog altijd fris ogende bezoekers. Met name Michael Wouters krijgt een aantal grote kansen om de op dat moment haperende gastheren af te straffen, maar tot driemaal toe faalt hij in de afronding. Het komt DTS uiteindelijk duur te staan, wanneer middenvelder Milco Leijen voor de eerste keer in de vijandelijke zestien mag aanleggen. Een op het oog houdbaar schot laat Vagevuur glippen en dan is Schipper de man die op de juiste plaats staat om de bevrijdende 2-1 voorsprong aan te tekenen.

  ,,Mooi ook voor Stefan (Schipper red.). Het wilde de eerste paar wedstrijden nog niet lukken en vandaag stond hij twee keer precies op de juiste plaats. We moesten er hard voor knokken, maar ik denk dat wij de zege uiteindelijk wel verdienden”, concludeert Schaper terwijl hij bekaf het veld verlaat. ,,Voor een 250e wedstrijd bij Always Forward was het geen saaie wedstrijd, volgens mij”, lacht Schaper voordat hij de kleedkamer opzoekt.

  Jan Jaap werd ook nog eens in het zonnetje gezet met mooie boodschappen van zijn voormalige trainers

rfwbs-slide