• Interne Scouting helpt Always Forward verder

  2 okt 2019
 • Wellicht heeft u ze al rond de velden zien staan, onze interne scouts! Wij zijn erg trots dat vanaf dit seizoen Always Forward gebruik maakt van een intern scoutingsapparaat.

  Waarom een intern scoutingsapparaat?

  Always Forward heeft zo’n  geweldig groot aantal jeugdleden dat het voor de jeugdcommissie niet te doen is om elke speler te kennen wat kwaliteit betreft en de speler voor de competitie al direct in het juiste elftal te plaatsen. In bijna alle gevallen is de selectiekeuze juist, maar soms worden er verkeerde keuzes gemaakt. 

  In dat geval is het geweldig dat oud-spelers/trainers een onpartijdig oordeel kunnen geven door de speler tijdens de wedstrijd te volgen.

  Probleem bij dit project is dat er maar weinig verenigingen in Noord-Holland zijn die hiermee werken, dus we zullen met vallen, maar vooral opstaan hieraan werken.

  Wat kunt u verwachten van interne scouting?

  Een groep oud-spelers/trainers van Always Forward zal de komende tijd de alle jeugd tussen O10en O16 van tijd tot tijd bekijken. Dit zal in de loop van het seizoen worden uitgebreid naar de gehele jeugdopleiding. Onze scouts zullen voornamelijk in de weekenden de wedstrijden bekijken maar in speciale gevallen zal dat ook tijdens een training kunnen plaatsvinden.

  De scouts hebben de taak om te beoordelen of een speler in het juiste elftal zit. Mochten zij van mening zijn dat een speler boven zijn niveau speelt dan zullen zij via de groepsleider aan de coach/trainer voorstellen om de speler een elftal lager te laten spelen, mocht een speler onder zijn niveau spelen dan zouden de scout kunnen adviseren om de speler in elk geval op de training al te laten wennen aan een hoger niveau en in een later stadium zou de speler en zijn ouders/opvoeders gevraagd kunnen worden om mee te werken aan een elftal of leeftijdsgroep hoger. Wij zijnpuur een adviserend orgaan, de beslissing ligt ten alle tijden bij de speler, ouders/opvoeders en trainers.

  Wij hebben ontzettend veel zin in dit unieke project!

  Team Interne Scouting Always Forward

   

rfwbs-slide