• In memoriam Jaap Zuiker

  28 sep 2022
 • Gisteren bereikte ons het verdrietige nieuws dat Jaap Zuiker afgelopen maandag 26 september op 91-jarige leeftijd is overleden.

   

  Jaap was voor velen een bekend gezicht in Hoorn en een graag geziene supporter langs onze velden. Kritisch en uitgesproken, maar immer vrolijk en altijd in voor een praatje.

  Meerdere keren per week was hij op ons complex en in de kantine te vinden. Jaap, ook wel bekend als Bul Zuiker, was trouwe fan van de zondag 1, maar vooral van de zaterdag 1 van Always Forward; het team van zijn schoonzoon Peter en kleinzoon Jan-Jaap Schaper. Er gingen maar weinig trainingen of wedstrijden voorbij waar hij niet even z’n gezicht liet zien. Jaap was echt onderdeel van het team en werd door heel AFZA 1 aangesproken als “Opa”.

  Jaap is zelfs gedurende de coronatijd gebombardeerd tot assistent-assistent-trainer, zodat hij toch de wedstrijden van AFZA1 kon bekijken.

   

  Jaap was daarnaast jarenlang trots en dankbaar lid van de onderhoudsploeg, waar hij op maandag- en vrijdagochtend de klusjes in en rondom de kantine voor zijn rekening nam. Het samenzijn met deze groep en het babbeltje tijdens de koffie was voor Jaap heel waardevol. 

   

  Namens het bestuur, leden, vrijwilligers en medesupporters van Always Forward wensen wij zijn familie, vrienden en andere nabestaanden veel sterkte toe bij het verwerken van dit, ondanks zijn respectabele leeftijd, onverwachte en grote verlies.