• Geen makkelijke pot

  11 mrt 2019
 • Forward 2 heeft de thuiswedstrijd tegen koploper Meervogels ‘31 2 verloren met 1 – 3.
  De wedstrijd speelde zich grotendeels af op de speelhelft van Forward, maar in het eerste halfuur had de Forward-defensie, met Luuk, Rick, Sander, Collin en Thijmen als bouwstenen, de zaak zodanig onder controle dat zich nauwelijks gevaarlijke momenten voordeden. Ook aan de andere kant hoefde de doelman van de bezoekers bij de spaarzame uitvallen van Forward geen ingreep van belang te verrichten.
  De eerste de beste gevaarlijke aanval van Meervogels leidde prompt tot een treffer. Een dieptepass werd door de ontvanger breed gelegd, waardoor Luuk uit positie werd gespeeld en de bediende schutter gemakkelijk kon binnenschieten (0 – 1).
  Forward deed onmiddellijk iets terug. Tim B liet een fraai afstandsschot los dat al dalend, buiten bereik van de Meervogels-doelman, net over de kruising verdween. Enkele minuten later volgde zelfs de gelijkmaker toen Collin door het centrum oprukte met de bal aan zijn voeten. Zijn dieptepass op Mark Stam (zoon van René en broer van Jeroen) was op maat en Mark, geleend van Forward 7, bekroonde zijn optreden met een knappe treffer (1 – 1). Forward zag Tim B uitvallen nadat hij was aangeslagen door een knie tegen zijn dijbeen.
  Tot de rust was Meervogels nog enkele malen dreigend, maar ingrepen van Luuk voorkwamen echt gevaarlijke momenten.
  Na de rust verving O19-1-speler Melvin Klaver (zoon van Willem) Sander. Melvin begon zijn optreden met het knock-down schieten van een tegenstander, maar die kon de strijd gelukkig wel voortzetten.
  Meervogels ging in de tweede helft verder waar het in de eerste gebleven was: een langdurig offensief. In de 55e minuut leidde dat tot het tweede doelpunt. Nadat een vrije trap, genomen vanaf 30 m recht voor Luuks doel, via een Forward-been tot corner was verwerkt, leverde die een van voorbij de tweede paal in de doelmond teruggekopte bal op. De inzet die daaruit volgde werd nog wel weggehaald, maar dat gebeurde achter de doellijn (1 – 2).
  Collin en Koen maakten plaats voor Moussa en Jay Jay, die beiden later op de dag nog in Forward 1 zouden optreden.
  De beslissing van de wedstrijd kwam in de 78e minuut, nota bene uit een corner van de thuisploeg. De Meervogels-doelman pakte de van voorbij de tweede paal teruggekopte bal uit de lucht en bereikte met een verre uittrap een van de spitsen die de bal knap aannam en na een korte dribbel doeltreffend afrondde (1 – 3).
  In de slotfase kwam de overwinning voor de ploeg uit Akersloot niet meer in gevaar, al ging een schot van Dave uit een afgeslagen vrije trap maar net langs het Meervogels-doel. De bezoekers kregen nog de beste kansen, maar tot treffers kwamen zij niet meer.

  Door de winst en de resultaten van de overige wedstrijden in de poule behoudt Meervogels ’31 zijn riante voorsprong van negen punten op Grasshoppers 2. Forward zakte een plaats en staat nu op de vijfde plaats, hoog in de tot en met plaats 10 doorlopende middenmoot. De achterstand van de twee staartploegen, RKEDO en WSV ‘30 is aanzienlijk.
  De wedstrijden van zondag waren de laatste in de tweede periode, waarin de titel, net als in de eerste, is behaald door Meervogels ’31. Spirit ‘30 eindigde als tweede en kan zich daarmee kwalificeren voor nacompetitievoetbal als Meervogels ’31 het algemene kampioenschap grijpt.
rfwbs-slide