• Forward O14/1 ongeslagen kampioen van de Hoofdklasse

  11 mei 2019
 • Met hoofdcoach Edwin Mostaard (onlangs geopereerd) in rolstoel langs het veld, en onder leiding van interim-coach Patrick Bruijns, zijn de jongens en het meisje van Forward JO14/1 zaterdag ongeslagen kampioen van de hoofdklasse geworden. Het leek even wennen voor de kersverse kampioenen, maar tijdens de patatceremonie leek de vreugde toch toe te slaan.

  Aan het kampioenschap ging een zwaarbevochten overwinning tegen de dames van VV Alkmaar vooraf. Na de heenwedstrijd (0-2 winst) waren de jongens (en meisje) gewaarschuwd voor het harde spel dat de Alkmaarse dames (een jaar ouder en stuk voor stuk hele goede speelsters) aan de dag leggen als de tegenstander sterker is. Vanaf minuut 1 ging de beuk erin. Al liep dat niet meteen op rolletjes. Na wat geklungel achterin stond er dan ook na enige tijd een stand van 0-1 op het scorebord.

  Maar nog voor de rust stond het gelijk. Julien van Lochem, die overigens een dijk van een wedstrijd speelde, zag zijn kans schoon en krulde van afstand de bal onbereikbaar voor de keepster binnen. Wetende dat een gelijkspel genoeg was, ging Forward daarmee toch met een goed gevoel de kleedkamer in.

  Eenmaal terug op het veld werd duidelijk dat er maar een team aanspraak op de 3 punten ging maken. De ene mooie aanval na de andere volgde, maar het was pas bij een van de kenmerkende aanvallen van Edwin ‘over de keeper’ Boakye dat de ban gebroken leek. De wat nerveus ogende interim-trainer Bruijns schoof nog Ten Haggiaans met de posities om onder de plotselinge druk van Alkmaar uit te komen. Bastiaan in de spits, Bastiaan naar rechts, Bastiaan laatste man, Niels eruit, Niels erin, Jasper idem, maar het hielp. De 2-1 bleek ook de eindstand.

  Geen ter aarde stortende spelers (Zelfs aanvoerder Niels Luiken leek zich niet te realiseren dat hij een in de familie ongeëvenaarde prestatie geleverd had) maar een zakelijk handje voor de afdruipende tegenstanders volgde. En hier en daar een klein gebald vuistje. Maar met een speciaal kampioens-shirt van sponsor Ronald Vos (Bikkeltraining) ging het feestje toch beginnen. Jongens O14/1 kampioen van de hoofdklasse; en dat met een ongeslagen status.

   

   

rfwbs-slide