• Forward en Oekraïne

  31 mrt 2022
 •  

   FORWARD en OEKRAINE

   

  Het gebeurde achter de schermen, ook bij Forward zijn de eerste vragen vanwege de vluchtelingen uit Oekraïne binnengekomen.  Een gezin; moeder, zoon 15 en dochter 13 jaar kwamen met behulp van hun gastgezin (Kersenboogerd) naar de Sportlaan.  De zoon wilde graag voetballen/trainen en kon aansluiten bij een JO16 team,  de dochter bij een MO13 team.  Via de spelers/ouders van de teams waren er snel voetbalschoenen, scheenbeschermers en tenues beschikbaar.  

  De moeder komt helpen in de kantine. De taal en communicatie is nog wel ingewikkeld, maar zij en wij doen ons best.

   

  Always Forward heeft al langer directe contacten met 1.Hoorn, het zorg- en welzijnsloket van de gemeente en met Werksaam WF. In dit geval ook met Vluchtelingenwerk.  We kunnen geen slaapplaatsen aanbieden, maar wel faciliteren en  bijvoorbeeld de kinderen betrekken bij het voetbal. De volwassenen zijn welkom om er te zijn en eventueel te helpen in de organisatie van Forward.

   

  Er zijn meerdere mensen met een migratie achtergrond actief bij de club.  Zij pakken verschillende taken op en leren ondertussen de Nederlandse taal en Nederlandse gewoontes.

  Een mooie vorm van elkaar helpen en integratie.

   

  Wil je aansluiten bij dit project ?

  meer informatie via Loek Stam mas@alwaysforward.nl  06.837 161 80