• Eric Beers 2de landelijke verkiezing clubheld van de amateursport

  18 dec 2018
 • Elk jaar organiseert het Algemeen Dagblad wie de vrijwilliger van het jaar is voor de amateursport. Dit jaar deed de KNVB als organisator mee. De leden en supporters van Forward mochten als eerste vrijwilligers nomineren. Dat is iets wat op zich bijzonder is, want meestal doet zoiets een bestuur van een vereniging. Nu mochten de leden of fans zelf een vrijwilliger nomineren die zij ervaarden als een vrijwilliger die het verschil maakt en een podium verdient. Dit jaar werden Eric Schipp, Tineke Visser en Eric Beers genomineerd.

  Er waren 3 rondes. Ten eerste was een stemronde voor de clubheld van Hoorn. Deze werd gevolgd door een clubheld van Noord Holland (de zogenoemde regio). Als laatste zou er een landelijke clubheld worden gekozen onder leiding van een jury waarin o.a. de KNVB deelnam.

  Voor Hoorn was het een nek aan nek maar deze werd gewonnen door Eric Beers, trainer van o.a. de JO8 selectie, JO9 selectie en diverse andere teams. Twee weken laten won hij ook voor de hele provincie met meer dan 600 stemmen. Gisteren 17 december was er een gala avond in Zeist bij de KNVB Campus waarvoor alle regiowinnaars waren uitgenodigd. De jury legde daar de regiowinnaars het vuur aan de schenen door diverse vragen stellen. Uiteraard moest er nog gestreden worden voor die felbegeerde plek waarbij de club 10.000 euro kon winnen.

  De regiowinnaars moesten speechen en ook elkaar beoordelen. Na een spannende strijd bleef Eric Beers over tezamen met Ingrid van Hulst van GJS Gorinchem. Uiteindelijk moest Eric genoegen nemen met een mooie welverdiende 2de plek. Het is sowieso al prachtig dat van al die verdiende duizenden 'winnaars' van heel Nederland uitgerekend onze Eric in de schijnwerpers werd gezet.

  Het uiteindelijke doel van de verkiezing is aandacht te geven aan het toenemende tekort aan vrijwilligers en dat ze allemaal helden zijn. Of je nu kleine klusjes doet, kantinedienst draait of een team traint of coacht, iedereen is hard nodig om de amateursport draaiende te houden. Wij feliciteren Eric met zijn 2de plek en danken hem om Always Forward in de positieve schijnwerpers te zetten! Daarnaast hopen wij dat dit een inspiratie is voor velen die nog twijfelen om bij de club een steentje bij de dragen.

rfwbs-slide