• De samenwerking tussen Always Forward en V.V. Alkmaar werpt haar vruchten af

  6 feb 2020
 • Sinds 15 november 2019 is er een samenwerkingsovereenkomst tussen Always Forward en V.V. Alkmaar. Dit heeft sindsdien geresulteerd in een aantal mooie transfers. Vanaf aankomend seizoen zullen er vier meiden van de jeugdafdeling van Always Forward actief zijn bij V.V. Alkmaar.

   

  Fenna Emmelkamp (11) speelt dit seizoen in de jongens onder 12-1 onder leiding van Eric Beers. Vorig seizoen is Fenna begonnen bij de jongensafdeling, nadat ze was overgekomen van V.V. Spartanen. Haar doorzettingsvermogen en drive is niet onopgemerkt gebleven. Fenna zit namelijk bij de selectie van de KNVB Meiden Onder 12 voor Noord-Holland. Mede door haar goede optreden in verschillende oefenwedstrijden is Fenna uitgenodigd om vanaf volgend seizoen deel te nemen aan de V.V. Alkmaar Academie.

   

  Als middenvelder weet Isis Grooteman (12) hoe het is om de verbindende factor te zijn tussen de verdedigers en aanvallers. Dit heeft zij zowel dit seizoen als vorig seizoen laten zien in verschillende KNVB-wedstrijden. Ook tijdens enkele oefenmomenten bij V.V. Alkmaar viel zij op. Onder leiding van Nick Keijzer is zij een vaste waarde in de Meiden Onder 13-1 en vanaf volgend seizoen zal Isis aansluiten bij de VV Alkmaar Academie. Dat betekent dat zij haar wedstrijden blijft spelen voor Always Forward, maar mee zal trainen bij V.V. Alkmaar.

   

  Ze is nog maar een jaar lid van onze prachtige vereniging, maar vanaf aankomend jaar zal ook Babs Houtsma (14) aansluiten bij de V.V. Alkmaar Academie. Babs, afkomstig van S.E.W. Nibbixwoud, wilde graag op een hoger niveau uitkomen en heeft daarom de overstap naar sv Always Forward gemaakt. Met haar aanvallende intenties en haar loopvermogen weet ze de MO15-1 vaak op sleeptouw te nemen. Dat is ook trainster Nienke Mester niet ontgaan; in haar eerste seizoen is Babs gelijk benoemd tot aanvoerder van het team. Vanaf volgend seizoen zal Babs meetrainen bij de academie, maar haar wedstrijden (voorlopig) blijven spelen voor Always Forward.

   

  Ook Tessa de Jong (17), afkomstig van EVC en Fortuna Wormerveer, is sinds dit seizoen lid van onze vereniging. Als keepster van de MO17-1 komt ze onder leiding van Mark Vijn wekelijks uit op de het hoogste amateurniveau van Nederland. Ze is een zeer atletische keepster met een prachtige traptechniek. Tessa heeft de samenwerking met V.V. Alkmaar perfect gebruikt; zij mocht sinds november al meetrainen bij het beloftenelftal van V.V. Alkmaar. Vanaf aankomend seizoen zal ze definitief aansluiten bij de beloften van V.V. Alkmaar.

    

  We zijn trots dat we uit elke lichting een speler mogen afleveren aan V.V. Alkmaar. Het kenmerkt de kwaliteit van Forward over de breedte van de vereniging.
  V.V. Alkmaar en Always Forward hebben al enkele jaren een nauwe samenwerking. Britt Buscher, Savana Hoffman, Hannah Flapper, Isa Dekker (momenteel AJAX ) en Isa de Vries kozen er in het verleden voor om de overstap te maken van Always Forward naar Alkmaar.

  Als Always Forward zijn wij vooral enorm trots dat wij door middel van de samenwerking nog meer spelers kunnen afleveren op Eredivisie-niveau.

   

  Vanzelfsprekend wensen wij de nieuwe vv Alkmaar talenten heel veel succes, plezier en sportiviteit toe.

rfwbs-slide