• Corona en contributie

  21 nov 2020
 • Corona en contributie

  Door Corona kan er minder gevoetbald worden dan voorheen. Sommige leden vragen zich af waarom er dan toch contributie betaald moet worden. Dat lichten we toe in dit artikel.

  Always Forward zijn we met z’n allen!
  Een voetbalclub is een vereniging van leden. Het is geen ‘winkel’ waar je als klant voetbalplezier koopt. Het is dus ook niet zo dat je niet hoeft te betalen als je dat voetbalplezier niet of minder krijgt. Een vereniging betekent dat je samen verantwoordelijk bent voor hoe het met de club gaat. Daarom is er ook elk jaar een jaarvergadering waarbij de leden beslissen wat er binnen de club gebeurt. De leden kiezen het bestuur dat de club draaiende houdt. De leden hebben het laatste woord.
  Met andere woorden: de club bestaat omdat er leden zijn. Niet voor niets zeggen we: Always Forward zijn we met z’n allen. En met z’n allen moeten we door deze moeilijke tijd heen. De kantine-inkomsten zijn volledig weggevallen en de kosten lopen gewoon door. Zonder contributie van de leden gaan we het als club niet overleven.

  Geen klant maar lid
  Juridisch ben je geen klant van Always Forward, maar heb je een lidmaatschap van de vereniging. Daar horen rechten en plichten bij. Dat is vastgelegd in de statuten van de club. Eén van die plichten is het betalen van contributie. De hoogte van die contributie wordt door de leden vastgesteld op de jaarvergadering.
  Hoe rot het ook is dat er nu minder gevoetbald kan worden: dat maakt niet uit voor de verplichting om contributie te betalen. Juridisch is er geen ‘wederkerigheid van rechten en plichten is’, zoals dat bij een koopovereenkomst bijvoorbeeld wel is. In gewonemensentaal: ook al kunnen we nu niet met elkaar binnen de club volledig doen waarvoor we opgericht zijn, tóch moeten we als leden onze contributie betalen.

  Zonder leden geen club, zonder contributie geen toekomst
  Als lid moet je dus gewoon contributie betalen. We hopen echter dat je de contributie niet alleen betaalt omdat het moet, maar vooral omdat je het belangrijk vindt dat Always Forward er is en er straks ook nog zal zijn. Always Forward zijn we met z’n allen! In goede en slechte tijden.

  Het contributiereglement vind je op www.alwaysforward.nl/contributie

  Stef van Kleef (penningmeester)

rfwbs-slide