• Competitiewedstrijden van AFZA1, AFZO 1 en 2 en AFVR1

  19 sep 2019
 • Forward (zat) 1

  Forward 1 (zat) moet, als nieuw team, onderaan in de zaterdagafdeling beginnen en is ingedeeld in de vierde klasse A. Deze poule bestaat uit 14 teams, waarvan er slechts zes ook in het vorige seizoen vertegenwoordigd waren: Opperdoes, Alcmaria Victrix, Wieringermeer, AFC ’34, DINDUA en De Foresters.

  In zekere zin kan De Foresters ook als een nieuwe ploeg beschouwd worden, want deze club heeft de (hele / A-selectie van de) zondagafdeling opgeheven, waardoor het zaterdagteam aanzienlijk versterkt zal zijn met spelers die vorig seizoen nog in de tweede klasse van het zondagvoetbal uitkwamen.

  Ook DTS is van de zondag naar de zaterdag overgestapt. Vorig seizoen kwam deze ploeg uit in de derde klasse B, waarin het op de laatste plaats eindigde. In hoeverre dat het resultaat was van wegens opheffing verminderde motivatie bij de spelers zal in het komende seizoen blijken.

  De derde club die de sprong van zondag naar zaterdag waagt is St Adelbert, dat in het afgelopen seizoen in de vijfde klasse B van het zondagvoetbal uitkwam. De ploeg uit Egmond Binnen hoeft op grond hiervan niet op voorhand tot de sterkste tegenstanders van de poule te worden gerekend, al zal de praktijk moeten uitwijzen of dat terecht is.

  Net als Forward brengen De Wherevogels, SDOB en SVW ’27 in het komende seizoen naast een eerste zondagteam ook een nieuw zaterdagteam in de strijd. 

  Schagen United, ontstaan uit de fusie van SRC en Schagen, neemt in het nieuwe seizoen de plaats van SRC in en we mogen verwachten dat de komst van voormalige Schagen-spelers een versterking voor de ploeg betekent. 

  De laatste tegenstander in de poule is Sporting Krommenie, dat in de vorige jaargang uitkwam in de vierde klasse B.

  In de eerste competitiewedstrijd die voor aanstaande zaterdag op het programma staat is SVW ’27 de tegenstander. De nieuwe ploeg uit Heerhugowaard heeft in het bekertoernooi dezelfde ervaring achter de rug als Forward. Na overwinningen tegen de vierdeklassers DSK uit Haarlem (6 - 4) en Blauw Wit (W), waarvan de tussen haakjes geplaatste “W” in de naam in de begintijd van de club stond voor Wormer, later voor Wormerveer en tegenwoordig voor Westknollendam (2 - 3), had de ploeg genoeg aan een gelijkspel bij derdeklasser Reiger Boys om zich voor de knock-outfase te plaatsen. Er verscheen echter een 7 - 1 eindstand op het scorebord, waarmee uitschakeling voor SVW een feit was. 

  De 3 - 2 nederlaag van Forward bij EVC afgelopen zaterdag was aanzienlijk minder heftig, maar had dezelfde implicatie. 

  Forward (zon) 1

  Forward 1 is in het seizoen 2019-2020 voor de derde achtereenvolgende maal ingedeeld in de vierde klasse C. Wegens de teruggang in het aantal clubs waarvan het eerste elftal op zondag speelt (het totale aantal clubs in district West I uitkomend in de vierde en vijfde klasse zakte ten opzichte van het vorige seizoen van 121 naar 106!), is het aantal teams in de poule teruggebracht tot 12.

  Zeven van de tegenstanders bevonden zich in het seizoen 2018-2019 ook al bij Forward in de poule: St George, HSV Sport, Kwiek 78, RKEDO, Strandvogels, De Valken en Woudia. De vier nieuwe tegenstanders betreffen alle oude bekenden: Berkhout, DWB, Oosthuizen en Sporting Andijk. Twee van hen, Berkhout en Sporting Andijk, behaalden in het afgelopen seizoen een periodetitel in de vijfde klasse B en dat bleek achteraf voldoende voor promotie naar de vierde klasse. Oosthuizen werd overgeheveld uit de vierde klasse E, een poule met verder uitsluitend ploegen uit Waterland en Amsterdam. DWB werd overgeplaatst uit de vierde klasse A, waardoor de degradant van de derde klasse A, Texel ’94, in die poule kon worden ondergebracht. Met het oog op de reisduur naar het eiland een plaatsing waar geen enkele West-Friese club rouwig om zal zijn.

  Vijf tegenstanders van het vorige seizoen zijn uit de poule verdwenen. Kampioen KSV promoveerde naar de derde klasse en WMC mag het in de vijfde klasse proberen. Victoria O, Dynamo en Apollo ’68 verhuisden terug naar de vierde klasse B.

  Forward speelt aanstaande zondag in de eerste competitiewedstrijd thuis tegen Kwiek ’78. De nieuwe trainer/coach van de ploeg uit Avenhorn/Oudendijk is niemand minder dan Stacey Majoor, die in zijn loopbaan als voetballer, voor hij die bij Forward afsloot, met veel succes deze club heeft gespeeld. Dat hij als trainer/coach goed uit de voeten kan heeft Stacey al bewezen in het seizoen 2017/18 toen hij Forward 2 naar het kampioenschap in de derde klasse leidde.

  In de poulefase het bekertoernooi speelde Kwiek ’78 doelpuntloos gelijk bij vierdeklasser WSV ’30 (waar Forward in de nacompetitie van het seizoen 2017/18 werd uitgeschakeld). De thuiswedstrijdenleverden een 1 - 5 nederlaag tegen derdeklasser Limmen en een 2 - 2 gelijkspel tegen vierdeklasser Alkmaarsche Boys op.

  Forward VR1 

  Voor Forward VR1 staan er in de komende competitie vier wedstrijden meer op het programma dan in het afgelopen seizoen. De poule is uitgebreid van 12 naar 14 teams en kent heel wat wijzigingen.

  De tegenstanders die Forward nog van de vorige jaargang kent zijn: ADO '20, het door ex-Forward-trainer/coach Fred Bulens geleide RKEDO, ST West Frisia/Dindua, WBSV en Zaandijk. De Blokkers 2 (opgeheven), Volendam en JVC (beide teams gepromoveerd naar de tweede klasse) en de degradanten Vitesse ’22, Zeevogels zijn verdwenen. De nieuwe tegenstanders voor Forward zijn: Uitgeest, Kolping Boys, SDZ, Bergen, Velsen, KFC 2 en VIOS-W.

  Forward opent de competitie aanstaande zondag met een thuiswedstrijd tegen een van de nieuwkomers, VV Bergen, dat in de poulefase van het bekertoernooi twee van zijn drie wedstrijden won (thuis met 3 - 0 tegen het Beverwijkse De Kennemers en uit met 0 - 5 bij Geel-Wit ’20 uit Haarlem, beide collega-derdeklassers). Uit tegen tweedeklasser Limmen ging Bergen in een doelpuntrijk duel met 5 - 4 ten onder. Deze resultaten suggereren dat Forward zondag een sterke tegenstander wacht.

  Forward (zon) 2

  Voor Forward 2 verandert er in de komende competitie betrekkelijk weinig als we kijken naar de tegenstanders. Forward is weer ingedeeld in een poule van 12 teams en in vergelijking met het vorige seizoen zijn er slechts drie ploegen vervangen. Verdwenen zijn kampioen Meervogels ’31, degradant WSV ’30 en het naar het zaterdagvoetbal overgestapte Foresters. Hun plaatsen zijn ingenomen door de tweede teams van FC Den Helder, stadgenoot HSV Sport en VVS ’46.

  Grasshoppers, het Heiloose HSV, Hollandia T, KGB, RKEDO, Spirit ’30, VIOS en Vrone zijn de ploegen die Forward vorig seizoen ook al ontmoette.

  In de openingswedstrijd van de competitie komt Vrone bij Forward op bezoek. In het vorige seizoen verloor Forward, hoewel het in de eindstand royaal hoger eindigde dan de ploeg uit Sint Pancras, beide wedstrijden tegen Vrone. Thuis werd het 2 - 4 en uit 4 - 1 in het voordeel van de groen-zwarte formatie. Een beter resultaat is deze keer uiterst gewenst. 

   

rfwbs-slide