• Cees Ooms overleden

    9 mrt 2020
  • Op zaterdag 7 maart is op 73-jarige leeftijd ons Lid van Verdienste Cees Ooms in het Hospice in Hoorn overleden. Hij leed geruime tijd aan kanker. Zijn optimisme heeft hem nog enige mooie jaren gebracht. Zijn vrouw Thea is hem daarbij tot steun geweest. Het was voor het gezin van Cees een moeilijk moment te aanvaarden dat hij die morgen in stilte in zijn slaap was overleden.

    Cees was een bekende verschijning bij onze club. Als voetballer heeft hij jarenlang gespeeld in het beruchte Zwaboliteam. Zijn vrienden erkenden zijn hoge niveau. In het elftal, dat ook wel Always Talking werd genoemd, was Cees vaak de woordvoerder in arbitrale zaken. Het leverde hem de eretitel intellectueel op. Maar zijn bekendste pseudoniem was uncle Cees. In die hoedanigheid werd hij bij zijn afscheid op een draagstoel de kantine in gedragen. Daar vloeiden rijkelijk de tranen en het alcoholarme gerstenat.

    Cees Ooms is van 1982 – 1994 penningmeester van onze vereniging geweest. Daar maakte hij nieuwe vrienden door een gedegen financieel beleid. Zijn inzicht in alles wat met de pecunia van Forward te maken had nam hij mee van de ING waar hij jaren heeft gewerkt. De laatste jaren bemoeide hij zich met onze website. Maar voor de zaalvoetballers is hij geliefd geworden door zijn prikkelende taalgebruik in de amicale omgeving van het donderdagavond parlement. Zijn fameuze doelpunten en assists werden daar uitgebreid besproken.

    Onze clubkleuren zijn wit en zwart. Met Cees verliezen wij een kleurrijk persoon. De vereniging wenst zijn vrouw Thea, kinderen en kleinkinderen veel steun in de komende tijd.

rfwbs-slide