• Beemster 1 – Always Forward 1 1 – 4

  6 sep 2021
 • Beemster 1 – Always Forward 1 1 – 4

  Forward 1 heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2021/22 in Middenbeemster tegen vierdeklasser Beemster overtuigend met 1 – 4 gewonnen. Het meest opvallende aan deze in het kader van de poulefase van het toernooi om de districtsbeker van de KNVB afgewerkte wedstrijd was dat Forwards doelpuntenproductie bij vier bleef steken. Gezien het veldoverwicht dat ploeg zich verschafte, hadden er wel meer treffers mogen vallen.

  In het team dat het nieuwe trainersduo Egidio Oude Groen en René Aay binnen de lijnen bracht, bestond de verdedigingslinie voor doelman Levie uit Jari, Patrick, Denzel en Cemil. De controlerende middenvelder waren Gilles en Mick. Jeffrey speelde op “de nummer 10” en Tom, Stan en Joost vormden de voorhoede.

  Forward ging er vanaf het beginsignaal vol gas tegenaan. Binnen de eerste speelminuut kreeg de linkerspits van Beemster twee pittige overtredingen te verwerken en bood Tom, die de bal op de Beemster-speelhelft oppikte, Stan met een pass op maat een grote kans. Forwards centrumspits zag zijn iets te zacht geraakte boogbal helaas in de handen van de keeper van de thuisploeg belanden. Deze dag zou die doelman overigens met afstand de beste speler van zijn team zijn. Niettemin moest hij al in de vierde minuut voor de eerste keer vissen. Stan brak door op links en bereikte de dichtbij het doel vrijstaande Tom, die gemakkelijk kon scoren. Drie minuten later werd de voorsprong verdubbeld, toen een pass van de diep op de Beemster-helft doorgedrongen Denzel via-via terechtkwam bij Joost, die de bal beheerst langs de Beemster-doelman tegen het net schoof (0 – 2).

  Voor de drinkpauze halverwege de eerste helft redde de keeper van de thuisploeg nog bij een vrije trap van Tom, genomen vanaf de punt van het Beemster-strafschopgebied, en bij een doorbraak van Joost op rechts. Stan schoot uit de rebound van een afgeslagen corner vrij hoog over.

  Een speler van Beemster had met een vergelijkbare mogelijkheid als die van Stan wel succes. Enkele minuten voor de rust joeg hij de bal uit een afgeslagen corner hard in de bovenhoek (1 – 2). Dat gebeurde bij pas de tweede maal dat Beemster in de buurt van het Forward-doel kwam. De eerste keer vond plaats direct na de drinkpauze toen de linker spits een solo besloot met een over Levie’s doel verdwijnend schot. In deze periode stopte de Beemster-doelman schoten van Joost en Stan en werkte Joost een voorzet van links tegen de paal, waarna zijn tweede inzet op miraculeuze wijze géén treffer opleverde.

  In de tweede helft was het veldoverwicht van Forward zo mogelijk nog groter dan in de eerste. Tweemaal kort na elkaar bracht Jari Stan in kansrijke positie. De eerste keer ging het schot van de centrumspits over het doel, maar de tweede maal, na een fraaie aanval, trof hij wel de roos (1 – 3). Kevin John kwam in het veld voor Jeffrey en even later, nadat hij een schot na een fraaie solo gestopt zag door de Beemster-doelman, werd Joost gewisseld voor Tyrell.

  Zijn eerste opvallende actie besloot Kevin John met een dieptepass op Tyrell, maar ook hij zag zijn schot verwerkt worden door de keeper. Na ruim een uur spelen werd Tyrell op rechts gelanceerd en zijn voorzet bereikte Stan, die de balvan dichtbij in het doel kon tikken (1 – 4).

  Na de tweede drinkpauze maakten Jari, Gillis en Tom plaats voor Luuk, Timo en zaterdag O23-speler Chris Buis, die daarmee zijn debuut in de hoofdmacht maakte. De wissels hadden geen invloed op het spelverloop. Forward bleef voortdurend in de aanval en creëerde nog een reeks van kansen. De doelman van Beemster groeide echter naar grote hoogte en wist Tyrell, Chris en Denzel het scoren te beletten, terwijl andere goede Forward-kansen verloren gingen doordat de bal voorlangs werd geschoten (Tyrell) of om het doel heen werd gekruld (Kevin John, na een mooie actie van Cemil).

  De tweede wedstrijd die zondag in de poule werd gespeeld, De Rijp – Kwiek ’78, eindigde in een 3 – 0 zege voor de thuisploeg. Als een winnaar voortkomt uit de voor aanstaande zondag op het programma staande confrontatie tussen Forward en De Rijp, zal die winnaar een riant uitzicht hebben op plaatsing voor de knock-outfase van het bekertoernooi.

   

   

  Beemster 1 – Always Forward 1 1 – 4 (1 – 2). 4, De Weerd 0 – 1; 7, Ruttenberg 0 – 2; 42, 1 – 2; 55, Prins 1 – 3; 67, Prins 1 – 4.

  Levie Rood, Jari Nolles (70, Luuk Kramer), Patrick Tap, Denzel Inyamah, Cemil Zaal, Gillis Duiveman-McEwan (70, Timo Polsma), Mick v.d. Gulik, Jeffrey de Moel (55, Kevin John Mauricio), Tom de Weerd (70, Chris Buis), Stan Prins en Joost Ruttenberg (58, Tyrell Heerschap).

rfwbs-slide