• Jubileum pagina

 • De jubileum video

 • Jubileum verslag

 • Always Forward 100 jaar

  Op zaterdag 3 april 2021, de vooravond van het jubileum, werd op de parkeerplaats naast het C-veld een bescheiden viering gehouden. Verwijderd van alle drukte, op de achtergrond waren alle velden bezet met sportende jeugdleden van de grootste voetbalvereniging van Hoorn, kwamen vertegenwoordigers van de KNVB, van de koning en van de gemeente Hoorn de vereniging hun felicitaties aanbieden. Corona is onverbiddelijk: in een strak tijdpad van voor elk één uur stonden zij in het middelpunt van de belangstelling. Een zeer klein gezelschap, bestaande uit 1 kantinemedewerker, de clubfotograaf, de filmploeg van twee, een ceremoniemeester, de voorzitter en deze verslaggever vormde het gehoor voor de voor de camera uitgesproken toespraken. De bijzondere omstandigheden en de bijdrage van de sprekers zorgden voor een zeer ontspannen sfeer, die niet leed onder de schrale koude wind die het vaandel van de club telkens in onhandige posities voor de fotograaf bracht. Bijzonder allemaal.

  Namens de KNVB kwam dhr. Rob van Twuijver als ambassadeur voor Noord-Holland als eerste in beeld. Na enige oefening met de apparatuur kon de opname worden gemaakt. Zijn goed voorbereide speech begeleidde de cadeaus die hij namens de Bond aanbood: een fraaie in glas uitgevoerde trofee die het 100-jarig bestaan van de club markeert. Met daarbij een fors exemplaar KNVB-vlag, oranje met leeuw en de tekst ‘1921 – 2021 s.v. Always Forward’. Na een proeve van bekwaamheid met de bal (keurig hoog gehouden…) sloot hij zijn bezoek aan de jubilaris af.

 • De auto en de chauffeur bleven keurig achter het toegangshek dat ‘ons’ deel van het parkeerterrein provisorisch afsloot. De Commissaris van de Koning in Noord-Holland, dhr. Arthur van Dijk, kwam met ferme pas alleen aanlopen. Geen begeleidend gezelschap, de coronaregels perfect gevolgd, zoals ook burgemeester Jan Nieuwenburg deed; hij had zich al telefonisch met felicitaties bij de voorzitter gemeld en zijn afwezigheid voor dit moment verklaard. In een vlotte toespraak feliciteerde de Commissaris onze vereniging met het jubileum. Hij complimenteerde Always Forward met de goede zorg voor de jeugd in het grote aantal jeugdteams. Hij roemde de diversiteit van de verenigingsactiviteiten, waar terecht het label Maatschappelijk Verantwoord Verbinden aan wordt gegeven. Hij wenste de club toe dat de droom om de tweede klasse te bereiken in vervulling zou gaan. Namens de koning mocht hij de officiële verklaring dat s. v. Always Forward is onderscheiden met de Koninklijke Erepenning overhandigen. Daarbij hoort ook een in zilver uitgevoerde penning met de beeltenis van de koning. Voorzitter Willem Kluft nam de oorkonde en de penning met zichtbare trots in ontvangst. Ook de heer Van Dijk liet zich verleiden tot een actie bal hoog houden en onderstreepte daarmee de spontaniteit en de waardering voor de jubilerende vereniging. Bij zijn afscheid kreeg hij een flesje Forward Jubileum Likeur aangeboden.

 • Wethouder Kholoud Mobayed kwam, óók alleen, namens de gemeente Hoorn de felicitaties van het gemeentebestuur overbrengen. Zij is geen vreemde op het Forward Complex. Na de hartelijke ontvangst door voorzitter Willem Kluft verrichtte zij met verve het officiële deel van haar bezoek. In haar speech feliciteerde zij de voorzitter met zijn mooie club. Een belangrijke partner in de uitvoering van het gemeentelijk sportbeleid. Complimenten voor de inzet van de vele vrijwilligers die de vereniging op zo’n hoog niveau doen functioneren, de maatschappelijke uitstraling van de club en de band met de wijk waarin het sportcomplex is gelegen. De waardevolle functie voor de jeugd door goede opvang en verantwoorde begeleiding. Daarna gingen de ‘hakken’ uit en gaf ze op het kunstgras met zichtbaar plezier een mooie serie voetbalbewegingen ten beste die op de camera’s in antieke en hedendaagse beelden werden vastgelegd….. De mooie bos bloemen die ze meebracht bestemde ze voor de oudste leden van de club met respect voor hun inzet in de beginjaren van de vereniging, toen de basis werd gelegd. De waardering voor de talrijke vrijwilligers en de bestuurders en leden van de jubilerende club, bracht ze over in de Eenhoorn Zegel van € 1000 die ze namens de gemeente overhandigde. Toen was daar het moment waarop de voorzitter de wethouder het eerste exemplaar van het jubileumboek Always Forward 100 Jaar aanbood. Met deze handeling werd de feestelijke ‘officiële’ bijeenkomst besloten.

  De koffie en AF tompouce werden staande in de gure wind genoten. Dat het allemaal nog eens dunnetjes wordt overgedaan, later in het jaar als het weer beter en de corona onder controle is, lijdt geen twijfel.

  Tot dan moeten we het met de beelden doen…op de website.

  Bockx.

 • Bestel via deze knop unieke jubileum artikelen waaronder ons prachtig 100 jarig jubileumboek!

  Bestellen

 • De foto's van het oktoberfest staan online, klik op de knop om naar het evenement te gaan, de foto's staan in de discussie

  Ook via onderstaande links direct te benaderen:

  https://m.facebook.com/events/249393640488236?view=permalink&id=257698069657793

  https://m.facebook.com/events/249393640488236?view=permalink&id=257702166324050

   

  Naar de foto's

 • Jubileum foto's