• Always Forward (zat) – SVW ’27 0 – 0

  12 okt 2020
 • Eén wedstrijd eerder dan in het vorige seizoen heeft Forward zijn eerste punten verspeeld. Hield Opperdoes in de vorige jaargang in de vijfde speelronde Forward in eigen huis op een doelpuntloos gelijkspel, nu slaagde SVW ’27 daar, nota bene in Hoorn, in de vierde speelronde in. De jonge ploeg uit Heerhugowaard (in de beginopstelling stonden zeven spelers met bouwjaar 2000 en drie die in het kalenderjaar daarvoor geboren waren. De oudste speler van de ploeg was een jaar jonger dan Joey, de jongste speler van Forward. SVW ’27 lijkt in vergelijking met het vorige seizoen een flinke stap voorwaarts te hebben gemaakt, al waren de twee 4 – 2 nederlagen tegen Forward toen, naar Forwards maatstaven, ook al betrekkelijk bescheiden.

   

  In de beginopstelling van Forward viel er in vergelijking met die van de wedstrijd van vorige week tegen St Adelbert één personele wijziging te noteren: Hans speelde in plaats van Jouke. In de veldbezetting was de plaatsruil van Mark met Joey de meest opvallende verandering, maar in de loop van de eerste helft werd die weer ongedaan gemaakt.

   

  In de eerste helft, vooral in de openingsfase van de wedstrijd, waren de bezoekers vaker op de speelhelft van Forward te vinden dan andersom. Gevaarlijke momenten bij de doelen waren echter schaars, omdat de beide verdedigingen behoorlijk stevig in elkaar zaten. SVW kreeg goede mogelijkheden in de achtste minuut, toen een spits na een kluts vanaf de rand van het Forward-strafschopgebied een doelpoging kon wagen, en zes minuten later toen dat uit een aanval na het opvangen van een doeltrap nogmaals gebeurde, maar in beide gevallen vloog de bal royaal over Arons doel. Bij enkele counters konden Ivo, Thomas en tweemaal Jelle met goede ingrepen doorbraken voorkomen. Aron moest met een ingreep met de voet aan de bak bij een SVW-aanval over links, die een voorzet vanaf de achterlijn opleverde. Bij vrije trappen en voorzetten van de bezoekers wist de Forward-verdediging, vooral met kopballen, de bal steeds weg te werken en enkele schoten konden worden gekraakt.

  Dat alles gold ook voor de defensie van de bezoekers. Slechts enkele malen werd die uitgespeeld bij een Forward-aanval en daaruit kwamen een kopbal van de prima spelende Jan-Jaap (naast) en een schot van Ricardo (voorlangs) voort. Uit een mooie combinatie van Thomas met Hans, die zich na ruim een halfuur spelen geblesseerd moest laten vervangen door Pieter, en Stefan belandde de bal bij Milco, wiens schot werd gekraakt. SVW-doelman Bellekom moest zelf met een uitstekende redding op een vrije trap van Ivo, van zo’n 25 m van zijn doel, de nul handhaven. Bij een kopbal van Stefan die, omdat hij bij een voorzet van Ricardo een paar passen van het doel af moest lopen, niet krachtig genoeg kon inkoppen, was die klus eenvoudiger voor de SVW-keeper, die vlak voor de rust wel de hulp van een van zijn verdedigers nodig had toen hij half misgreep bij een vrije trap van Joey.

   

  In het derde kwart van de wedstrijd had Forward het initiatief, al was er direct na de aftrap van de tweede helft een uitstekende ingreep van Ivo nodig om gevaar te bezweren en Pieter even later een schot moest blokken. De aanvallen van Forward resulteerden in diverse schoten van Joey, Ricardo en Ivo die iets te hoog gericht waren en een krullend schot van Joey om het SVW-doel heen. De defensie van de bezoekers werd in problemen gebracht bij een voorzet van Mark en een van Ricardo, maar in beide gevallen kon de bal in twee of meer instanties worden weggewerkt. Na een mooie 1–2-combinatie met Joey door het centrum zag Stefan zijn schot via een SVW-lichaam naast gaan. Ook een afstandsschot van Milco, uit een knappe pass van Ricardo, miste de juiste richting. Bij een volgende voorzet van Ricardo, na een combinatie met Stefan, was doelman Bellekom net op tijd bij de eerste paal aanwezig om Milco van scoren af te houden.

  Aron werd tweemaal niet al te zwaar op de proef gesteld bij afstandsschoten, maar éénmaal, vlak voor het einde van de wedstrijd wel degelijk, toen hij de bal fraai uit de bovenhoek wist te tikken. Bij een gevaarlijke voorzet van de bezoekers kopte een spits, onder zware druk van Ivo en uit moeilijke positie, naast.

  In de slotfase kwam Forward éénmaal goed weg bij een aanval van de bezoekers over rechts. De voorzet bereikte een vrij voor Aron staande spits, maar de inzet ging royaal naast. Bij een andere goede mogelijkheid wist Mark de inzet te blokken.

  Aan de zijde van Forward was Joey het dichtst bij een treffer, maar uit zijn vrije trap, vanaf de rand van het SVW-strafschopgebied, ging de bal via de lat over.

  In het licht van de indrukken van de krachtsverhoudingen in de vierde klasse A, die verkregen zijn uit de resultaten van de wedstrijden in de eerste drie competitieronden en het vorige seizoen, waren er in de vierde speelronde enkele merkwaardige uitslagen. Kolping Boys, dat tegen Forward een bijzonder goede indruk maakte, ging met royale cijfers (5 – 2) in Heiloo onderuit tegen de nummer drie van de ranglijst van de vorige jaargang, De Foresters, dat met twee nederlagen – tegen SVW ’27 en St Adelbert – een zwakke seizoensstart kende. St Adelbert had juist een prima seizoensopening met zes punten uit drie wedstrijden en een nauwelijks verdiende nederlaag tegen Forward, maar verspeelde in Enkhuizen twee punten tegen laagvlieger DINDUA in een doelpuntloos duel. Stadgenoot De Blokkers boekte zijn derde opeenvolgende overwinning, ditmaal een opvallende 0 – 2 bij het in eigen huis doorgaans lastig te kloppen Opperdoes. DTS bevestigde zijn reputatie als potentiële topploeg met een 3 – 4 overwinning bij Wieringermeer, waarvoor hetzelfde geldt als voor Opperdoes.

  Forward blijft na het gelijke spel tegen SVW ’27 de ranglijst aanvoeren, nu met 10 punten uit vier wedstrijden, maar DTS kan in punten op gelijke hoogte komen. Daartoe moet de ploeg uit Oudkarspel aanstaande dinsdag de inhaalwedstrijd in eigen huis tegen Opperdoes winnen. De Blokkers volgt op één punt van Forward. St Adelbert behoudt zijn achterstand van drie punten op de koploper en kan nog voorbijgestreefd worden door SVW ’27. De Heerhugowaarders moeten dan de inhaalwedstrijd tegen Schagen United, die eveneens voor aanstaande dinsdag op het programma staat, in winst omzetten.  Always Forward (zat) – SVW ’27 0 – 0 (0 – 0).  

  Alw. Forward (zat): Aron van Loon, Joey Papamelodias, Ivo Rottiné, Jelle Huitema, Thomas Bek, Mark de Wit, Milco Leijen, Jan-Jaap Schaper, Ricardo Pengel, Stefan Schipper en Hans van der Woude (33, Pieter de Smidt).rfwbs-slide