• Always Forward (zat) – Stormvogels : 0 – 0

  14 sep 2020
 • Forward (zat) 1 (AFZA 1) heeft zich zaterdag voor de knock-outfase van het toernooi om de districtsbeker van de KNVB geplaatst door thuis met 0 – 0 gelijk te spelen tegen derdeklasser Stormvogels. De ploeg uit IJmuiden was in de eerste twee speelronden, net als Forward, met evenzovele overwinningen uit de strijd gekomen, zij het met een minder doelsaldo (+5 tegen +8 voor Forward), waardoor het duel het karakter kreeg van een echte finale. En een echte finale werd het! De twee teams schotelden de toeschouwers een van het begin- tot het eindsignaal van de uitstekend  leidende scheidsrechter Schram boeiende en spannende wedstrijd voor. Met het feit dat er niet werd gescoord – voor de tweede maal in de geschiedenis van AFZA – kon Forward uiteraard wel leven, omdat het beoogde doel werd bereikt.

   

  De wedstrijd speelde zich voor het grootste deel af op de speelhelft van Forward, maar de defensie, met Darren, Ivo, Jelle en Thomas voor doelman Aron, en waar nodig gesteund door Mark, Jouke en Joey, zat organisatorisch uitstekend in elkaar. Het aantal goede kansen voor de bezoekers bleef, op de keper beschouwd, tamelijk beperkt. Hoewel er regelmatig dreiging was, kreeg Aron voor de pauze geen enkel schot te verwerken. Wel moest hij een aantal voorzetten uit de lucht plukken –  en dat deed hij zeer betrouwbaar – maar de doelpogingen van de Stormvogels-spitsen gingen stuk voor stuk naast of over zijn doel.

  Arons collega aan de overkant onderschepte eveneens enkele voorzetten en moest ook enkele malen aan de bak voor het verrichten van een redding. In de vierde minuut stopte hij knap een vrije trap van Ivo, die van even buiten het strafschopgebied mocht aanleggen en vlak voor de rust ranselde hij de met een volley, op een gave voorzet van de uitstekend spelende Darren, door Stefan ingeknalde bal uit zijn doel.

  Bij een paar gevaarlijke IJmuidense aanvallen mogen goede reddende ingrepen van Jouke en Mark met ere worden genoemd. Voor Forward kreeg Jan-Jaap twee kansen – de eerste uit een prachtige dieptepass van Milco en de tweede via een kluts na een doorkopbal van Stefan – maar in beide gevallen wist de laatste verdediger van Stormvogels hem knap het scoren te beletten. Milco leek alleen op het vijandelijke doel af te kunnen gaan toen zijn tegenstander in de snel uitgevoerde counter tegen de grond ging, maar de scheidsrechter oordeelde dat die val een gevolg was van een overtreding van Milco.

   

  Het spelbeeld in de tweede helft kwam in grote lijnen overeen met dat van voor de pauze, maar Forward kwam, vooral in de slotfase van de wedstrijd, aanvallend meer in het stuk voor, met name door toedoen van de na ruim een uur voor Jan-Jaap in het veld gekomen Ricardo, die enkele malen met goede acties op rechts voor het nodige gevaar bij het doel van de bezoekers zorgde. Jan-Jaap zelf werkte in de openingsfase van het tweede bedrijf vanuit een lastige hoek de bal met een diagonaal schot over het IJmuidense doel. Even later moest de Stormvogels-keeper wel weer zelf ingrijpen om een Forward-treffer te voorkomen: dat deed hij voortreffelijk bij een van bij de punt van het strafschopgebied genomen, op de korte hoek gerichte vrije trap van Ivo. Nog fraaier was de redding die Aron iets later verrichtte op een van dichtbij afgevuurd schot door een Stormvogels-spits die binnen het strafschopgebied werd aangespeeld en zich knap in schietpositie manoeuvreerde. Bij de volgende aanval van de gasten ging een voorzet van links via een Forward-been buiten ieders bereik voor het doel langs en de rebound uit een vrije trap werd door een spits van Stormvogels hoog over geschoten.

  Tegelijk met Ricardo kwam ook Patrick in het veld. Mark maakte plaats voor hem.

  Forward nam enige tijd het initiatief over en kreeg zijn beste kans tot dan toe: Darren bereikte Thomas aan de overkant van het veld en diens trekbal op maat bracht Milco in goede scoringspositie, maar het schot ging helaas naast. Dezelfde Milco zag zijn voorzet – na een fraaie combinatie met Ricardo – voor het IJmuidense doel langs gaan. Ricardo zelf bereikte met een voorzet na een mooie actie Stefan, maar Forwards topscorer kopte, onder zware druk, net over. Ook Patrick verzorgde een voorzet vanaf dezelfde vleugel, maar die was net iets te hoog voor Stefan. Een tussen deze momenten door uitgevoerde tegenaanval over rechts bood een Stormvogels-spits de kans twee voor het Forward-doel vrijstaande ploeggenoten aan te spelen, maar Aron onderschepte de pass voortreffelijk.

  Stefan lanceerde met een fraaie pass de op snelheid liggende Ricardo, die op zijn beurt Stefan met een voorzet probeerde te bereiken, maar de Stormvogels-keeper toucheerde de bal met een reflex net voldoende om het feest voor Stefan niet door te laten gaan.

  Hans speelde in de slotfase van de wedstrijd voor Milco. Stormvogels gooide er een wanhoopsoffensief uit, waarin Aron tweemaal een voorzet moest onderscheppen en opgelucht kon ademhalen toen, nadat Ivo was uitgegleden en een IJmuidense spits daardoor een goede schietkans kreeg, de bal langs zijn doel werd geschoten. Darren wist de bal even later, bij de laatste gevaarlijke actie van de bezoekers, knap met het hoofd weg te werken.

  Het slotakkoord was voor Forward met een mooie actie van Ricardo, gestuit door middel van een overtreding, en een fraaie omhaal van Stefan in het IJmuidense strafschopgebied waaruit Patrick naast knalde.

   

  Always Forward (zat) – Stormvogels 0 – 0 (0 – 0). 

  Alw. Forward (zat) 1: Aron van Loon, Darren Johnstone, Ivo Rottiné, Jelle Huitema, Thomas Bek, Mark de Wit (63, Patrick van Dijk), Jouke Huitema, Joey Papamelodias, Jan-Jaap Schaper (63, Ricardo Pengel), Stefan Schipper en Milco Leijen (84, Hans v.d. Woude).

   

   

   

  Always Forward VR1

   

  Always Forward VR1 zag zaterdag opnieuw een vastgestelde wedstrijd aan zich voorbijgaan omdat de tegenstander, in casu DZS geen team op de been kon brengen. De KNVB bestrafte dit verzuim van de ploeg uit Neck met verwijdering uit de bekerpoule en het schrappen van de twee tot nu toe gespeelde wedstrijden. Omdat Forward in de beide voorafgaande wedstrijden, tegen Reger Boys 2 en ST West Frisia / DINDUA, de volle buit had behaald, is de ploeg groepswinnaar geworden van de tot drie teams gereduceerde poule, waardoor een plaats in de eerste knock-outronde is bewerkstelligd.

   

rfwbs-slide