• Always Forward Vr1 - Vitesse '22 Vr 1 3-1

  12 nov 2018
 • Zondag stond in de derde klasse A alleen de wedstrijd Forward – Vitesse ’22 op het programma. Beide ploegen hadden een vergelijkbare seizoenstart achter de rug. Forward begon met twee nederlagen en behaalde daarna twee overwinningen. Ook Vitesse ’22 (dat zondag voor de tweede maal een vrouwenteam naar Forward zag afreizen; zaterdag was het de beurt geweest aan een meisjesteam uit de O9-categorie) had zijn laatste twee wedstrijden gewonnen, maar had die vooraf zien gaan door drie nederlagen. De onderlinge confrontatie moest bepalen welk van beide ploegen zich zou melden in het linker rijtje van de stand.
  Bij Forward nam Isa de Vries – terug van weggeweest – plaats onder de lat, maar het team moest het stellen zonder de inbreng van Sofia Feld en Lisa Luiken, beiden geblesseerd.
  De wedstrijd begon met een unicum: de aftrap moest worden overgenomen wegens te vroeg inlopen door enkele Castricumse speelsters. Forward had in het eerste kwart van de wedstrijd een fiks veldoverwicht. De aanvallen leverden de nodige corners en voorzetten op, die echter, evenals de paar schoten die gelost werden, doorgaans een prooi werden voor de Vitesse-keepster die zich een zeer betrouwbare sluitpost van de defensie betoonde. Bij Forward liep de opbouw van de aanvallen over beide vleugels opvallend soepel met een mix van combinaties en individuele acties. Het afronden van die aanvallen kwam wat minder uit de verf.
  Een dreunende vrije trap van grote afstand, waaruit de bal precies tussen de graaiende handen van Isa en lat doorging, bracht de bezoekers in de 21e minuut, volstrekt tegen de veldverhouding in, op een 0 – 1 voorsprong. Die gaf de Castricumse burger kennelijk moed, want in de periode daarna kwam de wedstrijd iets meer in evenwicht, hoewel het spel zich nog steeds wel meer afspeelde op de Vitesse-helft dan op die van de thuisploeg. Ook de meeste kansen en mogelijkheden deden zich voor bij het Vitesse-doel, al moest Isa wel enkele reddingen verrichten op schoten van Castricumse zijde.
  Een diepe pass, waarop een verdedigster van Vitesse zich enigszins verkeek, stelde Mila in staat op links door te breken. Haar voorzet op Laïs was op maat en het schot van Laïs nauwkeurig in de hoek geplaatst, zodat de Vitesse-keepster het antwoord moest schuldig blijven en de stand in de 30e minuut werd rechtgetrokken (1 – 1).
  Amber, die even daarvoor was aangeslagen en een oplapbeurt behoefde, moest de strijd wegens de opgelopen blessure staken. Emma kwam voor haar in het veld en die begon haar optreden met een paar snelle rushes over de rechtervleugel die ze liet volgen door voorzetten waaruit Mila tweemaal dicht bij een treffer was, maar in beide gevallen bleef de Vitesse-defensie nog net overeind. Tussen deze bedrijven door schoot Mila uit een pass van Pien naast.
  De tweede helft bood lange tijd hetzelfde spelbeeld als de eerste. Forward had een veldoverwicht en creëerde heel wat mogelijkheden en kansen, maar de afronding van de aanvallen bleef het zwakke punt. Uit fraai genomen vrije trap van Pien op 30 m van het Vitesse-doel, toegekend na een overtreding op de prima spelende Daniëlle, daalde de bal iets te laat waardoor hij op het dak van het doel belandde.
  Beide keepsters kregen een keer te kampen met een iets te zacht geschoten terugspeelbal en beiden wisten de situatie, zij het met enig fortuin, te klaren. Even voordat Lisa dat deed, werd Laïs, in de 72e minuut, op de rand van het strafschopgebied van Vitesse gevloerd. Zij belastte zichzelf met het nemen van de toegekende vrije trap en zij deponeerde de bal, bijna voorzichtig schietend, met grote precisie in de rechterhoek van het doel (2 – 1).
  In pogingen de achterstand ongedaan te maken werd Isa vervolgens eenmaal door de Vitesse-schutterij op de proef gesteld met een hoog schot en vloog even later een Castricums schot naast haar doel.
  De keepster van Vitesse pakte op fraaie wijze een schot van Renate en even later een scherpe voorzet van rechts. Kort daarna moest zij toch de derde Forward-treffer toestaan: met een mooie actie maakte Emma zich vrij en bediende Laïs op de rechtervleugel. Laïs besloot haar rush met een strakke voorzet, waaruit Diane, in tweedrachtige samenwerking met een verdedigster van Vitesse, de bal in het doel werkte (3 – 1).

  Door de overwinning stijgt Forward naar de vierde plaats op de ranglijst, met evenveel winst en verliespunten als De Blokkers 2, maar met een marginaal beter doelsaldo. Ook Zaandijk en de nummer drie, JVC, hebben zes verliespunten, maar de Zaankanters moeten nog een wedstrijd inhalen, terwijl ploeg uit Julianadorp al zes wedstrijden heeft gespeeld.
  Op de laatste vijf speeldagen voor de winterstop staan er voor vrouwenploeg van de coaches Fred Bulens, Jolanda Hart en Mike van Mierlo nog uitwedstrijden op het programma tegen koploper Volendam, hoogvlieger JVC en hekkensluiter Zeevogels. Zaandijk en laagvlieger RKEDO komen naar Hoorn.
rfwbs-slide