• Always Forward VR1 – ADO ’20 VR1 1 – 1

  13 okt 2020
 • Forward VR1 heeft zondag een uitstekende prestatie geleverd door tegen ADO ’20 gelijk te spelen. De ploeg uit Heemskerk, die in het vorige seizoen bij de afbreking afgetekend de koppositie op de ranglijst in handen had en in het lopende seizoen alle officiële wedstrijden met hetzij royale, hetzij monsterscores had gewonnen, verspeelde in Hoorn zijn eerste punten en moest ook zijn eerste tegentreffer in de lopende competitie incasseren.

   

  Een vrij lange tijd toonde de wedstrijd een verdachte gelijkenis met de eerste thuiswedstrijd tegen een andere titelkandidaat, Overbos, zij het dat het nu vier keer zolang duurde tot Forward op achterstand kwam: 80 seconden in plaats van 20! Beide partijen speelden goed voetbal, waarbij het aantal gevaarlijke momenten voor de doelen beperkt bleef, omdat de verdedigingslinies, inclusief de doelvrouwen, uiterst lastig te nemen bolwerken waren.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

  Gedurende een periode na de openingstreffer had Forward het initiatief. Enkele aanvallen over links leverden voorzetten van Denise op, die beide te hoog waren om ingekopt te kunnen worden, en een niet goed uit de verf komend afstandsschot van Sofia, dat naast rolde. Een afstandsschot van de bezoekers, uit een aanval over links, deed dat in de 18e minuut wel degelijk: de bal ketste tegen de lat, maar de rebound was niet besteed aan een andere ADO-spits.

  Een tweede afstandsschot van Sofia ging wel richting doel en dwong de ADO-doelvrouw tot een, solide uitgevoerde, redding. Aan de andere kant greep Aniek tot tweemaal toe goed in bij een uitval van de Heemskerkse ploeg en een volgend schot werd eveneens een prooi voor haar. Forward kreeg, wegens een overtreding tegen Laïs, een vrije trap op rechts. Sofia kopte de door Denise voorgezette bal langs het ADO-doel.

  Nadat Aniek en Suzanna in samenwerking een uitbraak van de bezoekers onder controle hadden gehouden, kreeg Savana een mogelijkheid, maar zij stuitte op de ADO-doelvrouw. In een volgend Forward-offensiefje schoot Laïs van voorbij de tweede paal uit een corner voorlangs en onderscheidde de ADO-doelvrouw zich door het stoppen van een schot van Savana en het fraai onderscheppen van een voorzet van rechts. Bij een schot van Laïs, afgevuurd na de mooiste Forward aanval van de eerste helft – een combinatie van Suzanna met Denise gevolgd door een teruglegger van Savana, bracht zij redding met de voet. Uit de rebound van de daaruit voortkomende corner kwam Sofia met haar voet te diep onder de bal waardoor het schot royaal over het ADO-doel vloog.

  In de slotfase van de eerste helft kregen de verzorgers enig werk op te knappen toen eerst een ADO-spits een net buiten haar bereik blijvende voorzet probeerde in te schieten en zich daarbij blesseerde en vervolgens Aniek, bij het onderscheppen van een voorzet, in botsing kwam met een ADO-spits.

   

  In de tweede helft was het Laïs die voor het eerste gevaarlijke moment zorgde: haar voorzet kon slechts met moeite worden verwerkt door de ADO-defensie. In de 52e minuut kwam Forward plotseling op gelijke hoogte. De doelvrouw van de bezoekers verslikte zich in een duel met Savana en Lianne kreeg de kans de bal van even buiten het strafschopgebied in het lege doel te plaatsen (1 – 1). De ADO-keepster herstelde zich met een redding op een vrije trap van Sofia, maar bij een volgende vrije trap van de uitstekend spelende Benthe verwerkte zij de bal maar half en mocht ze opgelucht adem halen toen de bal door haar verdediging werd geruimd.

  Aan de andere kant redde Aniek knap bij een schot van een ADO-spits uit een voorzet van links en vloog een later schot vrij hoog over haar doel.

  Na een uur spelen werd Sofia gevloerd toen zij op en dieptepass van Laïs probeerde dor te breken. Uit de toegekende vrije trap schoot Denise direct op doel, waar de ADO-keepster op haar post stond. Zij was opnieuw ADO’s redder met een halve parade op een inzet van Savana, na een misser in de ADO-defensie, waardoor de bal niet genoeg vaart meer had om in het doel te belanden. Op riskante wijze voorkwam de ADO-doelvrouw vervolgens dat Savana snel kon opstaan om alsnog te proberen de bal te bereiken.

  Nadat Denise twee vleugelschoten voorlangs had zien gaan, braken de bezoekers gevaarlijk uit, maar Lisa greep voortreffelijk in.

  In het laatste kwart van de wedstrijd kwamen Mila en Sophie in het veld voor Larissa en Sofia. Beide ploegen kregen nog enkele kansjes, maar gescoord werd er niet meer.  Bij de uitslagen van de zondag in de tweede klasse A gespeelde wedstrijden viel behalve het gelijke spel van Forward tegen ADO ’20, ook hetzelfde resultaat, zij het met 0 – 0, van KFC tegen het tot dan toe nog puntloze, en nog steeds doelpuntloze, WSV ’30 op. De overige resultaten waren redelijk in overeenstemming met de posities op de ranglijst van de betrokken ploegen, al vielen de thuiszeges van Overbos (5 – 0 tegen Limmen) en vooral DWOW (8 – 1 tegen Alliance ’22) wel heel ruim uit.

  VV Bergen, dat thuis met 2 – 1 van FC Medemblik won en in de derde klasse in de laatste stand van het vorige seizoen op plaats vier bivakkeerde, is de verrassende koploper met 10 punten uit vier wedstrijden. Overbos is, na drie door deze ploeg gespeelde wedstrijden, als enige nog zonder puntverlies.

  Forward staat met vier punten uit vier wedstrijden op de achtste plaats, maar de vrouwen van Ray en Jolanda hebben al een zwaar programma achter de rug en mogen hopen op betere tijden. IJs, weder en vooral covid-19 dienende speelt Forward zijn volgende wedstrijd op 25 oktober in Haarlem tegen Alliance ’22.  Alw. Forward VR1 – ADO ’20 VR1 1 – 1 (0 – 1). 2, 0 – 1; 52, Botman 1 – 1.

  Alw. Forward: Aniek van ’t Hof, Emma Buining (46, Reina Konijn), Melissa Verschoor, Lisa Luiken, Suzanna Deckers, Benthe Huijsman, Sofia Feld (±75, Sophie van Dulmen) Lianne Botman, Laïs Boes, Larissa Smit (±75, Mila van Noord) en Savana Hoffman.
rfwbs-slide