• Eindstand Always Forward Voetbalpool (26 mei)

  31 mei 2019
 • De slotdag van de competitie, en daarmee van de Always Forward Voetbalpool, heeft enkele spectaculaire ontwikkelingen voor de stand met zich meegebracht. Niet m.b.t. de punten die met het resultaat en de uitslag van de wedstrijd tegen Woudia werden behaald, want de meeste van de 32 deelnemers behaalden daarmee drie (resultaat goed voorspeld) of vier (plus aantal doelpunten gescoord door een van beide teams juist geraden) punten. De beide deelnemers van de familie Teunen, Dennis en Corina, hadden extra goed in de glazen bol gekeken en zelfs beide doelpuntenaantallen correct voorspeld. Dat gold ook voor Stef van Kleef en Gerrit Visser.

  Het eerste doelpunt van Forward viel in de 10e minuut en dat leverde geen van de deelnemers een bonuspunt op.

  De grote verschuivingen in de ranglijst werden vooral veroorzaakt door de antwoorden op de eindvragen van de pool. De topscorer daarvan was Cees Ooms, die drie vragen juist had ingevuld: Forwards topscorer (Tom de Weerd), het hoogste aantal tegendoelpunten in één wedstrijd (4) en de kampioen (KSV) en daardoor 20 punten rijker werd (de juiste voorspelling van de kampioen leverde tien punten op, de andere vijf punten). Cees maakte daardoor in de rangschikking een sprong van plaats 23 naar plaats 3. Daarmee viel hij net in de prijzen. De voorsprong van Wim Verberne was na de 25e speelronde groot genoeg om de eerste plaats te kunnen behouden met alleen de juiste voorspelling van Forwards topscorer van dit seizoen.

  Na Cees waren er zeven deelnemers die twee eindvragen goed hadden geraden. Onder hen was Carin Kluft, die met de 15 punten die zij daarmee verdiende plus de vier voor Forward - Woudia van de gedeelde 12e naar de tweede plaats schoof. De andere deelnemers met twee juist beantwoorde eindvragen waren Tessa van Kleef, Willem Kluft, Koos van Bockxmeer, Jan Zunnebeld, Sjaak Danenberg en Jávey Dekker. Jávey was de enige deelnemer die het totale aantal door Forward gescoorde doelpunten in deze competitie (75) juist had voorspeld.

  Als er een prijs zou zijn toegekend aan de, met de wijsheid achteraf, meest hilarische voorspelling, zou die zijn toegekend aan Koos voor de door hem getipte kampioen: WMC!

  De eindstand luidt als volgt:

    1. Wim Verberne:  69 punten

    2. Carin Kluft:  64 punten

    3. Cees Ooms:  63 punten

    4. Jan Zunnebeld:  62 punten

    5. Tessa van Kleef:  61 punten

    6. Corina Teunen:  60 punten

    7. Hans Smit en Frank Neefjes:  59 punten

    9. Willem Kluft en Karin Ruiter:  57 punten

  11. Sjaak Danenberg:  56 punten

  12. Gerrit Visser en Dennis Teunen:  55 punten.

  14. Pieter Keunig, Matt Wever, Stef van Kleef en Mark Luiken:  52 punten

  18. Tineke Visser:  51 punten

  19. Thomas van Kleef , Tessa Kluft en Jávey Dekker:  50 punten

  22. Koos van Bockxmeer:  49 punten

  23. Ingrid IJtsma, Willem Klaver en Jan Tol:  48 punten

  26. Eric Schipp en Monika Jorna:  47 punten

  28. Luuk Danenberg:  45  punten

  29. Wim van Saane:  44 punten

  30. Daan Kluft:  42 punten

  31. Chendra van Kleef:  40 punten

  32. Kees de Jong:  39 punten

   

   

rfwbs-slide