• Always Forward - RKEDO 3-3

  3 dec 2018
 • In de vierde thuiswedstrijd van het lopende seizoen heeft Forward voor de eerste maal in eigen huis punten verspeeld. Tegen RKEDO bleef de ploeg steken op 3 - 3 in een wedstrijd waarin tweemaal een achterstand ongedaan moest worden gemaakt, maar waarin ook de 3 - 2 voorsprong verloren ging.

  In de beginopstelling viel ten opzichte van het elftal dat vorige week tegen Victoria O aan de aftrap stond slechts één wijziging te bespeuren: Tom nam de plaats in van Denitio. Bij RKEDO stond een (nog niet zo) oude bekende in de basisopstelling: Mike Lieshout. Na de pauze kwam ook Jesse Ruiter bij de ploeg uit De Goorn binnen de lijnen.

  RKEDO kwam wat feller uit de startblokken dan Forward met als gevolg dat de eerste gevaarlijke momenten zich voordeden bij het doel van de thuisploeg. Keerzijde van de felheid was de eerste gele kaart van de wedstrijd die de ploeg al in de vijfde minuut kreeg gepresenteerd.
  In de negende minuut liep een inworp van RKEDO uit op wat heen-en-weer-gekop in het strafschopgebied van Forward met als eindresultaat een schot uit moeilijke hoek tegen het zijnet.
  Uit de corner die de gasten twee minuten later op rechts mochten nemen kwam de openingstreffer voort. De bal werd in eerste instantie weggewerkt, maar de RKEDO-speler die hem buiten het strafschopgebied opving schot het leer onbedaarlijk hard door een haag van spelers tegen het net (0 - 1). Bij een langdurige RKEDO-aanval, even later, kreeg de Forward-verdediging de bal maar niet weg. Het afstandsschot aan het eind van die aanval werd onschadelijk gemaakt door Mart.
  In de 17e minuut kwam de eerste dreiging van Forward-zijde toen Tom na een actie een beslissend passje naar Caio wilde versturen, maar de laatste verdediger van de bezoekers had de situatie goed doorzien. Even daarna was Tom met zijn hoofd eerder bij een diep gespeelde hoge bal dan de RKEDO-doelman, maar helaas ging de kopbal langs het doel. Dit spelmoment werd direct gevolgd door een - zeldzame - overtreding van Timo met een oplapbeurt voor de getroffen RKEDO-speler als gevolg. Mart pakte de uit de vrije trap ingeschoten bal.
  In de 21e minuut profiteerde Diovaris op fraaie wijze van een misrekening in de RKEDO-defensie. Hij kon de bal daardoor vanaf de achterlijn voorzetten op Cemil, die geen moeite had van dichtbij de gelijkmaker binnen de schieten (1 - 1).
  Binnen twee minuten namen de bezoekers echter opnieuw de leiding: een pass van links bereikte een spits recht voor doel op de rand van het 16-metergebied. Hij draaide zich knap vrij en schoot hard in de rechterhoek (1 - 2).
  Het duurde vervolgens even voordat het volgende noemenswaardige moment zich voordeed: een mooie combinatie, na een halfuur spelen, waarbij Remco, Tom en Luuk betrokken waren. Bij zijn poging de voorzet van Luuk binnen te werken, werd echter een overtreding van Diovaris geconstateerd door de scheidsrechter. Na een combinatie met Caio schoot Diovaris de bal even daarna over het RKEDO-doel. Het spel moest in deze fase enkele malen worden onderbroken voor het oplappen van aangeslagen spelers, maar Forward hield daarbij de concentratie goed vast en werd geleidelijk sterker.

  Na een langdurige Forward-aanval kon de RKEDO-verdediging de door Caio voorgezette bal nog wegwerken, maar in de 38e minuut voerde Timo na een opstuitbal van de scheidsrechter een prachtige actie uit die hij besloot met een krullend schot dat bij de verre paal in doel zeilde (2 - 2). Even daarna had Forward pech toen de scheidsrechter onmiddellijk floot voor een overtreding tegen Timo, die met zijn actie echter Tom nog wist te bereiken, die de bal geheel vrijstaand voor het RKEDO-doel voor het inschieten had. De vrije trap leverde wel gevaar, maar geen treffer op. Even later ging Diovaris op fraaie wijze op snelheid aan de haal over rechts. Tom leek zijn voorzet voor het intikken te hebben, maar hij raakte de bal niet goed en de inzet verdween over het doel. Bij de volgende Forward-aanval zat het de thuisploeg opnieuw niet mee toen Caio uitgleed op het moment dat de eindpass van de aanval werd verstuurd.
  De slotacte van de eerste helft betrof een vrije trap op 30 m van het RKEDO-doel na een overtreding tegen Caio, De doelman van de bezoekers redde op het schot van Diovaris.

  Het eerste opvallende moment in de tweede helft was de oplapbeurt die de scheidsrechter in de 52e minuut behoefde. Vorige week gebeurde dat ook in de wedstrijd tegen Victoria O en Forwards scoringsmachine ging daarna op topsnelheid draaien. Dat gebeurde deze keer helaas niet, al had de thuisploeg in die fase wel enige tijd een veldoverwicht.
  De RKEDO-doelman onderschepte knap enkele voorzetten van Moussa en Luuk en hij stopte ook een schot van Caio. Aan de andere kant zag een aanvaller van de bezoekers een met merkwaardig horten en stoten uitgevoerde solo stranden bij Mart. Enkele minuten later moest Mart serieus aan de bak bij een gevaarlijk schot van rechts.

  Bas maakte in de 68e minuut met een goede ingreep een gevaarlijk ogende counter van de bezoekers onschadelijk, waarna Diovaris de aandacht nadrukkelijk op zich vestigde met twee fraaie actie op links. Bij de eerste kon hij nog ten koste van een corner worden gestuit, maar bij de tweede, in de 72e minuut, deed zich een herhaling voor van Forwards eerste treffer: weer was Cemil het eindstation van de trekbal (3 - 2).

  Dit was bepaald nog niet de nekslag voor de bezoekers. RKEDO richtte zich op en forceerde een corner waaruit Mart in twee instanties de bal uit de lucht plukte en onder controle nam. Even daarna ging de bal bij een dieptepass langs hem heen waardoor een Goornse aanvaller de gelijkmaker kon binnenschuiven (3 - 3).
  Caio knalde even later in uit een teruggelegde bal, waarbij de RKEDO-doelman redding wist te brengen. De bezoekers werden daarna enkele malen gevaarlijk met een schot uit een langdurige aanval (naast) en een snelle counter - volgend op een vrije trap van de van een blessure herstelde Patrick die gewisseld was voor Timo - die echter met een mislukte voorzet eindigde.
  De voor Tibbe in het veld gekomen Quinten - eveneens terug na een blessure - kon uit een vrije trap van Caio inkoppen, maar helaas niet krachtig genoeg om de RKEDO-doelman voor een onoplosbaar probleem te stellen. Ook bij de laatste mogelijkheid voor Forward was Quinten betrokken via een uit een voorzet van links op Diovaris teruggekopte bal, maar het onder druk van de RKEDO-verdediging afgevuurde schot van Diovaris ging naast.

  Door het ietwat teleurstellende gelijke spel van Forward is de positie ten opzichte van de vier ploegen die boven of gelijk met Forward stonden verslechterd. De drie van deze vier ploegen die in actie kwamen - Strandvogels, Dynamo en HSV Sport - wonnen alle wel hun wedstrijd en zijn daardoor twee punten op Forward uitgelopen.
  In de lagere regionen van de ranglijst bereikte WMC weer eens de dubbele cijfers; deze keer gebeurde het tegen Kwiek ‘78 dat in deze wedstrijd zijn doelpuntenproductie tot nu toe meer dan verdubbelde. Woudia bezorgde zichzelf wat meer lucht met de 0 - 1 zege bij St George, De ploeg uit Spierdijk leed zijn vierde achtereenvolgende nederlaag en deelt nu de een na laatste plaats met Kwiek ‘78 en Apollo ‘68. Het doelsaldo van de degradant is wel beter dan dat van de beide andere ploegen en hij heeft nog de wedstrijd tegen WMC voor de boeg.

  Alw. Forward - RKEDO  3 - 3 (2 - 2). 11, 0 - 1; 21, Zaal 1 - 1; 23, 1 - 2; 38, Polsma 2 - 2; 72, Zaal 3 - 2; 75, 3 - 3.

  Alw. Forward: Mart Jager, Luuk Kramer, Bas Wessels,  Remco Bruijns, Cemil Zaal, Tibbe de Bruin (60, Quinten Gorissen), Moussa Hadi, Timo Polsma (70, Patrick Bruijns), Denitio Ravenberg (56, Tom de Weerd), Diovaris Balentina en Caio Chioccarelli.

  Forward 2

  Forward 2 heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Spirit ‘30 2 de punten aan de bezoekers moeten laten.
  In de eerste tien minuten ging er bij Forward vrij veel mis en al in die fase kwam de ploeg op achterstand. Uit een corner van links in de vijfde minuut werd de bal van voorbij de tweede paal met een volley hard binnengeknald.
  De eerste de beste goede aanval van Forward leverde zes minuten later de gelijkmaker op. Na een combinatie waarbij de beide Timmen en Jim betrokken waren, kwam de bal via een teruglegger voor de voeten van David, die in de uiterste hoek mikte (1 - 1).

  Jim had vorige week in Forward 1 in de slotfase zijn eerste speelminuten na zijn blessure gemaakt en stond deze dag weer in de beginopsteling van Forward 2. Zijn optreden was helaas van korte duur omdat hij na een halfuur spelen de strijd moest staken wegens een nieuwe blessure. Hetzelfde gold voor Tobias die met een liesblessure de dug-out moest opzoeken. Ook Goos was vorige week voor de eerste keer na ruim een jaar geblesseerd te zijn geweest weer een halfuur in actie geweest en zondag werd zijn speeltijd uitgebreid tot een helft.
  Goos kreeg in de 13e minuut uit een fraaie combinatie tussen Tim de B en Tim B een goede kans geboden, maar hij schoot, wedstrijdritme missend, iets te gehaast naast.
  Luuk moest twee afstandsschoten verwerken waarvan het eerste aanzienlijk gevaarlijker was dan het tweede, maar hij pakte de bal in beide gevallen klemvast. Bij het derde werd de bal enigdzins van richting veranderd, waardoor Luuk geen redding meer kon verrichten (1 - 2).
  Nadat Gaïm en Thijmen in het veld gekomen waren voor Jim en Tobias, bediende Goos die mooi , een Spirit-verdediger omzeilde, maar helaas stuitte op de laatste man. In het vervolg van de aanval combineerden Gaïm en Thijmen waarna de voorzet van laatstgenoemde via een missertje in de Spirit-defensie voor de voeten van Goor belandde, maar die zag zijn inzet door de goed uitgelopen doelman geblokt.
  Vlak voor de rust zorgde de linkerspits van de bezoekers na een snelle rush met een fraaie knal voor de 1 - 3 ruststand.

  Na de pauze kwam Lucas in het veld voor Goos. Nadat er in de eerste fase van de tweede helft weinig bijzonders was gebeurd, kwam Lucas in de 58e minuut voor het eerst nadrukkelijk in beeld met een actie op links waarbij de Spirit-doelman redding bracht. Aan beide zijden zorgde een vrije trap voor het nodige gevaar zonder dat er doelpunten vielen te noteren.
  Spirit legde het accent meer op de verdediging. Forward kreeg daardoor een veldoverwicht, maar veel kansen kwamen daar gedurende een vrij lange fase niet uit voort, al had Tim de B pech toen zijn vanaf de rand van het strafschopgebied afgevuurde schot tegen de paal belandde.
  Na een overtreding tegen Gaïm ontving de dader van David een opdoffer met zijn lichaam hetgeen de aanleiding werd voor een opstootje. David kreeg na afloop hiervan de rode kaart voorgetoverd.
  Chris verdween gelijk met David van de mat, maar hij mocht uiteraard wel vervangen worden en dat werd gedaan door Julian en even later kwam Koen in het veld voor Tim B.

  Nadat Luuk tweemaal door Spirit-spelers was getest met schoten van links, kwa Forward op 2 - 3. Julian werd bediend met een dieptepass. Een verdediger kon de bal nog wegwerken, maar die kwam terecht bij Lucas, die beheerst in de rechterhoek raak schoot. Dat was de eerste van een vijftal treffers die in de slotfase van de wedstrijd tot stand kwamen. Binnen een minuut herstelde Spirit de marge van twee doelpunten en nadat Gaïm uit een combinatie met Thijmen en Julian weer een aansluitingstreffer op het scorebord had gebracht, gebeurde dat opnieuw (3 - 5).
  Het laatste doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Koen die inkopte waarna een op de doellijn staande verdediger de bal nog slechts dieper in het doel kon werken (4 - 5).

  Forward JO17-1

  Het beste nieuws voor Forward kwam zondag uit Oostzaan waar JO17-1 het topduel met de naaste concurrent OFC JO17-1 met 1 - 2 won.
  Nadat de jongens van coach Guus Montenegro twee weken geleden de eerste periodetitel in de wacht hadden gesleept door de uitwedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst, Buitenveldert JO17-1, met 4 - 5 te winnen hebben zij nu in de hoofdklasse C de onofficiële maar mooi klinkende titel Herbstmeister veroverd en inmiddels een gat van zes punten geslagen op de achtervolgers.
  Aanstaande zondag speelt het team zijn laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft (en voor de winterstop) tegen Purmerend JO17-1. In februari 2019 begint het team aan de tweede seizoenshelft waarin de huidige nummers twee, drie, vier en vijf van de ranglijst in Hoorn op bezoek zullen komen.rfwbs-slide