• Always Forward onder 11-4- EVC onder 11-3 10-0 (rust 3-0)

  14 mrt 2019
 • Na een vrijdagtraining om je vingers bij af te likken, onder de professionele begeleiding van Ruben Olijhoek, gingen we vol vertrouwen de wedstrijd van zaterdag tegemoet. Vrijdag voor het eerst dit seizoen met het complete team (11) en Ben uit de 13-4 kunnen trainen. Dat is sowieso al mooi natuurlijk. Ruben had de accenten gelegd op rust aan de bal en werken aan de opbouw. De leuke oefeningen voerden de boys prima uit. Het vertrouwen voor een goed resultaat was mede door de prima training groot. EVC had de eerste 2 wedstrijden van de voorjaarscompetitie ruim verloren en was dus gebrand op een goed resultaat.

  Wessel was aanvoerder vandaag en organiseerde prima de warming-up. De prelude van de wedstrijd was wel wat rommelig. Het begon al met een overvolle kleedkamer. Warming-up in de vette klei en de verder prima fluitende Wolkan had per abuis de wedstrijdbal vergeten. De sympthieke coaches van EVC kwamen met een eigen wedstrijdbal op de proppen, zodat er gelukkig wel gewoon op tijd gevoetbald kon worden.

  Het was, net als medio februari tegen RCZ, waterkoud en winderig op het complex. We begonnen wel strategisch met de wind tegen. Het krachtsverschil betaalde zich al snel uit. Het was Jantje die zich vandaag heel doelgericht toonde. Hij had er al snel 3 in het mandje liggen en kreeg daarbij de ballen panklaar van zijn maatje Gijs. Er werd goed overgespeeld en er zat al weer wat meer voetbal in het team. De training van vrijdag betaalde zich nu al uit. EVC kwam nauwelijks uit het doelgebied. De 3-0 bij rust was, met dus een zuivere hattrick van Jantje, meer dan terecht.

  Na de fruitsnack, verzorgd door de familie Koster, konden de boys er weer even tegen. Het tempo werd opgeschroefd en aanval op aanval ging richting de arme keeper van EVC. Gelukkig kreeg hij een paar keer hulp van paal en lat, maar toen de kruitdampen waren opgetrokken was de eindstand 10-0. Jantje maakte er 5 vandaag, Gijs 2 en met 5 assists, Jasper, Sven en Kasper pikten ook hun goaltje mee. Achterin stond het als een huis. Verdedigers deden het prima. Timo had daardoor heel weinig te doen vandaag.

  Mooi dingen gezien vandaag van het team. Het overspelen gaat steeds beter en ook wat meer durf om een actie te maken. De corners zijn levensgevaarlijk en leveren veel kansen op voor een goal. Alfie was vandaag veel op het middenveld te vinden. Verbetert zich elke week door steeds wat rustiger te worden aan de bal. Had goed oog voor zijn medespelers vandaag. Sven toch weer wat meer achterin gezet zodat hij wel in beweging moet blijven. Past toch beter bij hem dan statisch in de spits. Toch weer even een goaltje meegepakt. Bink ging weer zoals vanouds voorop in de strijd. De blessure die hij tijdens de training had opgelopen was gelukkig genezen. Motor van de ploeg, deed het prima. Thomas bleef vandaag ook rustig aan de bal en kwam er met zijn snelheid een paar keer goed doorheen. Verdedigend mag hij nog wel wat brutaler worden. Niet alleen meelopen, maar ook gewoon de bal wegtikken. Gijs speelde een van zijn betere wedstrijden. 5 keer een bal aangegeven waar een goal uit kwam en zelf 2 keer scoren, dan heb je het gewoon heel goed gedaan. Kasper was ook vandaag voor- en achterin te vinden. Goed dat hij steeds wat sneller wordt. Als de kippen was hij erbij om een goaltje te maken. Caio is stabiel en degelijk links achterin. Kom je 3 keer tegen. Ook in de opbouw was hij vandaag wat rustiger aan de bal. Jantje maakte er 5 vandaag. Heel knap. Staat als spits steeds op de goede plaats en is handig met de bal aan de voet. Was een plaag voor de verdediging van EVC. Wessel was als aanvoerder een mooi voorbeeld voor de ploeg. Hard werkend en gelukkig wat minder bang voor de bal. Gaat de goede kant op. Timo had heel weinig te doen vandaag, maar straalde veel vertrouwen uit naar zijn teammaatjes. Dat is ook belangrijk. Eindelijk weer een keer de 0 gehouden. Jasper wist zijn dribbels wat minder ver door te voeren, vandaag. Wat minder balverlies en goede passing. Mooi dat Jasper weer een goaltje maakte.

  Volgende week al gelijk een topper in deze klasse. Uit naar OFC onder 11-2. Een ploeg die net als ons is gedegradeerd uit de 2e klasse en met maar liefst 13-1 van EVC wist te winnen. Lastige kluif dus. Alix doet de coaching volgende week en hopelijk komt hij met 3 punten in de tas weer richting Forward. Zou een mooie stap richting het eventuele kampioenschap zijn.

  Sportgroet, Jeroen
rfwbs-slide