• Always Forward JO17-1 Kampioen in de Hoofdklasse!

    14 mei 2019
  • Zondag 12 mei, aanvang 12.00 uur, locatie Nieuw-Vennep bij Dios, een middenmoter met een goede sportieve reputatie tegenover een Forward zonder Tom, Kevin en Denzel. Veel files rond de big city door de afsluiting van de A10 zuid en heel veel ouders vanuit Hoorn en omgeving naar Nieuw-Vennep. Onder leiding van snorrewitch begonnen beide teams aan een wedstrijd waarvan wij achteraf vaststellen dat Forward erg goed voetbalde, weinig kansen weg gaf en lange tijd gewoon zo domineerde dat het een beetje eentonig werd op slechts één helft van het veld. Het initiatief begint bij de thuisclub maar in de 4e minuut is Forward voor het doel van Dios met een dot van een kans voor Robin, de daaruit voortvloeiende corner wordt over gekopt door Patrick. In de volgende minuut is het Fatih die Robin voor de keeper zet maar de voortreffelijke doelman van Dios voorkomt alweer een goal. Een rush van Mario in de 8e minuut over zeker 50 meter eindigt in een corner. Daaruit knalt Nick op doel en alweer de keeper.

    In de 12e minuut lanceert Robin Jeremy die net naast de paal schiet. Dios is niet ongevaarlijk maar de verdediging staat als gebruikelijk als een huis. In de 16e minuut zijn er twee corners voor Dios. En dan begint het half uurtje Gillian, in de 24e minuut speelt hij zich vrij en speelt Mario scherp aan, naast! Direct daarna wordt de door Dios gespeelde bal veroverd en weer Gillian die nu Jeremy in stelling brengt, naast! Corner die door Nick wordt over gekopt. Het tikkie takkie voetbal snelt voort Mario via Jef naar Gillian, naast! Jeremy speelt Gillian aan en deze kopt over. Een zeer langlopende aanval georkestreerd door Julian die uiteindelijk bij Jeremy komt en helaas opnieuw naast. Corner, Julian kopt over, corner Fatih kopt over. Sem komt weer op over de linkerkant en speelt Jef aan die de vrijlopende Jeremy aan speelt en weer een geweldige redding van de keeper van Dios. In de 35e minuut is het Tristan die goed en gedegen ingrijpt en tot de rust blijft het 0-0 waar Dios er toch nog een beetje geloof in houdt. Direct na de aftrap neemt Forward de touwtjes in handen en het is Mario die vrij voor de keeper staat en van scoren wordt afgehouden doordat een verdediger voor hem de bal op zijn keeper terug speelt en deze niet anders dan met zijn handen kan keren. Foutje scheids, dat was gewoon een penalty.

    Direct aansluitend zijn wij weer voor de goal van Dios met een geweldig schot van Jeremy waarvan de afvallende bal snoeihard door Robin in de touwen wordt gejaagd, eindelijk 0-1. Het gaat gewoon door Robin zet voor Nick kopt over, Jef creëert een corner en dan is daar plotseling een uitbraak van Dios dat slecht verdedigd wordt en Tristan de bal uit het net moet halen, 1-1. Trainer Guus wisselt direct zijn keeper en Hessel komt erin, dat is dan wel afgesproken, alleen niet erg tactisch als ik het voorzichtig mag uitdrukken. Dios zakt weg en wij gaan minder goed voetballen, toch een beetje de zenuwen van net niet? Het wordt een  beetje rommelig, daar kunnen de ingebrachte wissels ook niets aan veranderen. Over een grote afstand wordt er een slecht gespeelde bal richting Sem gespeeld die hem dan toch nog voor de goal weet te krijgen en dan is het raak, Jeremy knalt de bal in de korte hoek en Forward staat opnieuw voor. Dios komt nog een keer voor de goal waar wij goed wegkomen als Hessel de bal loslaat en de scheidsrechter voor een overtreding op de keeper fluit die alleen de arbiter zag, nou ja daar is hij dan ook voor. Na nog een 20 minuten freewheelen is dan het laatste fluitsignaal er en is Always Forward 017-1 zondag kampioen van de hoofdklasse en promoveert naar de 4e divisie. Gefeliciteerd allemaal. En dan de komende weken, de 019 speelt zaterdag 18 mei uit tegen WV-HEDW die in een felle strijd gewikkeld zijn om het kampioenschap met de andere kanshebber Fortuna Wormerveer. Niets is onmogelijk in voetbal en met de versterking uit de 017, geef ik het team toch een redelijke kans.

    De week erop speelt de 019 de laatste thuiswedstrijd om 4 uur op zaterdag 25 mei tegen UVS, een middenmoter die niets te winnen en niets te verliezen heeft. In deze knotsgekke competitie van de laatste vijf teams, Legmeervogels, DWS, Always Forward, Hoofddorp en Purmersteyn kan er nog van alles gebeuren, bij het publiceren van dit verslag was de uitslag tussen DWS – Hoofddorp nog steeds niet bekend. De 017 speelt de laatste wedstrijd zondag 26 mei uit tegen DCG en gaat daarna een zegetocht door de grachten van Amsterdam varen. Dat is nog eens iets ander dan op de platte kar door Hoorn achter twee knollen! Het jeugdplan van Always Forward heeft nu drie teams in de KNVB-divisie competities spelen. De 015 lijken zich te handhaven in de 3e divisie, de 019 zal het in de nacompetitie moeten bewijzen en de 017 treedt toe tot de 4e divisie. Succes allemaal. 

rfwbs-slide