• Always Forward - Dementie vriendelijk

  9 jan 2019
 • Aan de ondertekenaars van de intentieverklaring ‘dementievriendelijke gemeenschap’

  Publiekscampagne Noord-Holland Noord dementievriendelijk

  In de periode 7 t/m 27 januari 2019 is de publiekscampagne ‘Noord-Holland Noord dementievriendelijk’ van start.

  Groeiend aantal mensen met dementie

  Noord-Holland Noord telt momenteel ongeveer 11.500 mensen met dementie. Door de vergrijzing stijgt dit aantal in 2040 tot ca. 24.500. Zeventig procent van het aantal mensen met dementie woont thuis en neemt deel aan het maatschappelijk leven. Zij bezoeken net als iedereen winkels, horeca, maken gebruik van het openbaar vervoer en bezoeken een hobby- of sportclub?? Zij hebben daar soms wél een beetje hulp bij nodig.

  Publiekscampagne 7- 27 januari

  Het Netwerk Noord-Holland Noord, Samen dementievriendelijk, ruim 30 bedrijven en organisaties en 13 gemeenten in Noord-Holland Noord, slaan de handen daarom ineen.

  Start campagne

  De gemeente Hoorn is één van de 13 gemeenten in Noord-Holland Noord die dementievriendelijk is verklaard. In het kader van de campagne is onze ambitie als Hoorn de ondertekenaars van de intentieverklaring ‘dementievriendelijke gemeenschap’ te vragen om zich actief in te zetten om eigen bedrijf, instelling of organisatie dementievriendelijk te maken of daar concrete stappen voor in te zetten.

  Op https://samendementievriendelijk.nl/nhn-bedrijven staat wat je als organisatie allemaal kunt doen dementievriendelijk te worden.

  Word ook dementievriendelijk!

  Ook vragen we u om uw medewerkers de gratis online training GOED omgaan met dementie van 15 minuten op www.samendementievriendelijk.nl/noordhollandnoord te doen.

  Vragen?

  Heeft u nog vragen? Bel of mail gerust. U kunt mij bereiken op nummer 0229 252200. U kunt ook een mail sturen naar s.yuksel@hoorn.nl 

   

rfwbs-slide