• Always Forward 11-3 tegen KSV 11-2

  5 okt 2020
 • Vandaag traden we met 9 man aan tegen KSV 11-2. Dus 1 wissel. Helaas kon Jona er niet bij zijn, hopelijk kan hij snel weer aansluiten.

  KSV is een bekende van ons, een sportief, voetballend team met leuke begeleiders. Ze hebben een 2-tal grote meiden in het team, soms was het wel grappig als een van onze kleinere jongens, 'vrouwdekking' kreeg. In lengte scheelt dat zeker 1,5 kop.

  Omdat er geen scheids beschikbaar was, hebben de coaches deze taak met z'n 4-en opgepakt, ieder een kant. Wat een mooie oplossing! Bedankt.

  De wedstrijd, we hebben een gelijkwaardige, leuke, 1e helft gezien. De mannen hebben goed voor elkaar gestreden en we hebben leuke aanvallen gezien. We moesten helaas een 0-1 achterstand goedmaken en deden dat dan ook. Een prachtige aanval en pass op Kyan, zorgde ervoor dat Kyan met z'n snelheid richting het vijandelijke doel kon opstomen. Met een verwoestend hard schot liet hij de 1-1 aantekenen. Helaas voor ons maakte KSV een minuut of 5 daarna weer de 1-2. Een hoog afstandsschot was onhoudbaar voor onze keeper. Zo gingen we de rust in.

  Voor de 2e helft hadden wij als coaches niet de best mogelijke wisselschema bedacht. We hadden 1 wissel en dachten om de 7,5 minuut de achterhoede spelers om en om te wisselen. Helaas bleek dit voor ons niet te werken. Enerzijds kwam het fysieke voordeel van KSV naar voren, waardoor duelletjes meer werden verloren en anderzijds brachten de wissels dus onbalans. Binnen een minuut of 15 kregen we 4 a 5 tegengoals te verwerken. Na de laatste time- out hebben we nog even moed ingesproken bij de jongens en even het middenveld versterkt. In het laatste kwartier wisten we nog, na 2 geweldige onderscheppingen en passes van Luke op Jemayro, toch nog 2 goals te maken.

  Jongens jullie hebben echt jullie best gedaan en zijn we ondanks de nederlaag echt trots op hoe het is gegaan. Met name de eerste helft was prima. 1e deel van de 2e helft was dus minder, maar daar leren we allemaal van, dus ook de coaches. Bowen, de keeper, verdient nog een dikverdiende pluim voor zijn goede wedstrijd, een aantal mooie reddingen voorkwamen nog een paar KSV doelpunten. Hij speelde zeer geconcentreerd, ga zo door!

  In principe moeten we nog een wedstrijd inhalen in deze competitie, maar het is nog maar de vraag of dat gaat gebeuren. De KNVB heeft momenteel begrijpelijkerwijs veel afgelastingen te verwerken.

  In ieder geval is er maandag weer trainen. Voor de wedstrijd hebben we aan de boys gevraagd hoe het afgelopen woensdag was gegaan op de training. We begrepen dat sommige jongens wat serieuzer willen trainen en andere jongens nog wat speelser zijn en zich dus wat sneller laten afleiden. Dat gevoel hebben wij al iets langer als trainer/coach zijnde. Als de jongens over en weer wat meer rekening met elkaar houden, dan zullen de trainingen ook leuker worden voor ALLE boys.

  Tot maandag, de coaches.