• Always Forward 017-1 - Purmerend 017-1

    17 dec 2018
  • In Hoorn treden de ongeslagen 017-1 aan tegen het op de voorlaatste plaats bungelende Purmerend. In doel vervangt Stijn de grieperige Tristan en hoeft de eerste helft slechts 1x in te grijpen. Het is weer genieten dat de mannen van Guus Montenegro laten zien, de schoonheid en eenvoud waar het duel in de 3e minuut door Robin wordt opengebroken spreekt boekdelen. Vier minuten later geeft Mario een fraaie voorzet en Tom kopt de bal achter de spartelende keeper 2-0. Tien minuten later een slechte uittrap van de keeper van Purmerend en Tom werkt de 3-0 in de touwen. Een voorzet van Milan op Robin, 4-0. Vlak voor rust een vloeiende aanval begint bij Denzel naar Tom, deze op Patrick en direct terug op Tom, hij maakt er een gewoonte van, opnieuw een echte hattrick (3 goals in één helft) en Forward gaat naar de limonade met een 5-0 voorsprong. Er is geen enkele spanning, het is prachtig voetbal en Purmerend blijft sportief mee strijden. Na de rust gaan Denzel, Marion en Tom er af en komen Dino, Fatih en Sem er voor in de plaats. Een één-tweetje tussen Patrick en Jeremy betekent de 6-0. Achterin vervangt Dino Patrick op uitstekende wijze, de laatste schuift door op de positie van Denzel en Kevin gaat van linksback naar rechts waar linkspoot Sem die positie overneemt. Fatih neemt de plek van Tom over. Doordat Jeremy de zes op het scorebord brengt gaat Robin er af en komt Gillian er in. Alle omzettingen geven Purmerend toch even de kans om een beetje in de wedstrijd te komen en Dino moet serieus aan de bak om een goal te voorkomen. Gillian op Keven en naast, Gillian op de keeper en over. Jeremy speelt Sem in de diepte aan welke Milan een fraaie kans geeft, over. Jef speelt Fatih aan die de bal door tikt op Gillian en weer terug, Fatih 7-0 en tot slot een trio met Milan, Jef en eindstation Fatih, 8-0. Forward is negen punten los van de nummer twee en hard op weg om met het team 017 te promoveren naar de 4e divisie.
    Zaterdag een mooie testcase waar het team van Guus staat, voor de beker komt tegenstander MSV uit Montfoort om 12.00 uur op bezoek. Zij spelen in de hoofdklasse zaterdag en dat zijn over het algemeen zwaardere competities dan de jeugd op zondag.
    De doelstelling van Always Forward om met de jeugd en uiteindelijk met het 1e en 2e team op een hoger niveau te gaan voetballen is erg actueel. De 019-1 zaterdag spelen in de 4e divisie en hebben het moeilijk, u leest het hier en ook op de site van Forward, 015-1 die promoveerden naar de 3e divisie moeten ook vechten voor overlevering. Nu de 017 promoveren naar de 4e divisie zou dat de keten van de jeugd teams versterken. Het voorgaande seizoen leert dat het niet allemaal vanzelf gaat, van de trainers wordt veel verwacht, uiteraard denk ik dat de jeugd graag hogerop wil voetballen, dus bestuur let op uw zaak, een team terugtrekken en dan van de hoofdklasse naar de 3e klasse om opnieuw te beginnen, zal de spelers niet aanmoedigen om bij Forward te blijven. En om nu in Hoorn een soort “Volendamse Heen en Weer” te krijgen lijkt ook niet echt de bedoeling.

    Opa
rfwbs-slide