• AJAX 012-1 vs Always Forward 012-1

  24 mei 2022
 • 17 mei jongstleden ontvingen wij een verzoek vanuit AJAX of wij met onze huidige JO12-1 tegenstand wilden bieden tegen hun toekomstige JO12-1 (de nu huidige JO11-1).

  Voor ons kwam dat planning technisch niet helemaal uit omdat er een competitiewedstrijd tegen de Zouaven gepland stond. In goed overleg en om deze mooie kans voor onze spelers niet te weerhouden hebben we weten af te stemmen met de Zouaven dat de wedstrijd op een ander moment ingehaald kan worden (9 juni).

  Op een trainingsavond heeft de trainersstaf het nieuws aan de spelers bekend gemaakt, direct waren er gespannen koppies te zien.
  Zaterdag 21 mei, om elf verzamelen bij de Lidl. de volledige selectie was aanwezig: Noud, Pien, Guus, Jesse, Bink, Mats, Max, Dex, Timo, Jaylen, Kyran, Elano en extra invaller Younes.

  Nadat iedereen aanwezig was konden we on route richting de Toekomst in Amsterdam. Eenmaal daar aangekomen zag je de koppies nog meer gespannen dan ze al waren. Nadat we aankwamen werd die kleedkamer aangewezen, hoe mooi een kleedkamer van AJAX op de toekomst.

  Na een het omkleden, teambespreking en de PEPtalk van de trainersstaf betraden onze spelers veld 10 van de Toekomst.

  AJAX was op dat moment al bezig met hun warming up, wat wel erg indrukwekkend overkwam op onze spelers. Maar ze lieten zich niet van de wijs brengen en deden hun eigen warming up.

  De wedstrijd, verliep in het begin moeizaam tegen deze technische en gedreven jongens van AJAX. Tijdens de break werd aangegeven dat we fysiek sterker waren en dat ook moet/mogen gebruiken, uiteraard ook met eigen spel, veel bal verplaatsing en daarmee kansen creƫren. Na de break zag je dat het steeds beter ging en begonnen onze spelers te voetballen en kregen we zowaar een aantal kansen waar ook uit werd gescoord, helaas voor ons scoorde AJAX het ene doelpunt naar het ander doelpunt maar dat was niet geheel vreemd. In de tweede helft werden onze spelers iets dominanter waardoor het steeds lastiger werd voor AJAX om er door heen te voetballen, ook in de tweede helft werd door onze JO12-1 mooi combinatievoetbal gespeeld waar AJAX soms wat moeite mee had en Always tot scoringskansen kwam. Helaas werd in de tweede helft een verdedigende actie gestraft met een Penalty die door Noud mooi uit de hoek werd gepareerd. De spelers die voor ons hebben gescoord waren Timo en Kyran.

  De eindstand werd 5-2 wat echt een hele mooie uitslag is, gezien AJAX hun (oefen)wedstrijden met soms dubbele uitslagen winnen. Komt er een revanche, we hopen het maar dan bij ons thuis.