• 6 april 2019 Geuzen Middenmeer onder 11-2-Always Forward onder 11-4 3-2 (rust 1-0)

  10 apr 2019
 • Vandaag mochten we een keer uit richting Amsterdam. Onder de rook van voormalig stadion ‘de Meer’ van Ajax mochten we, zonder Wessel en Sven, aantreden tegen het keurkorps van Geuzen Middenmeer. Vroeg aantreden vandaag. Op de site van de club werd gewaarschuwd om vooral op tijd te komen om in ieder geval verzekerd te zijn van een betaalde parkeerplaats. Naast verschillende voetbalclubs, waaronder Zeeburgia en WVHEDW, zetelt er ook nog een hockey vereniging. Een drukte van belang al heel vroeg op dit enorme complex. Onze aanvoerder van dienst Jantje kwam vlak voor aanvang het veld op en ook Bink meldde zich gelukkig vlak voordat de scheidsrechter ging fluiten. Kasper had een hele nacht geen oog dicht gedaan en dat was ook in het veld te merken.

  We begonnen onder kille omstandigheden (er was door het KNMI zon en warmte beloofd) uitstekend tegen deze ploeg. Vooraf gewaarschuwd voor deze veel scorende ploeg, die pas 1 wedstrijd had verloren. We kregen toch aardig wat kansen de eerste helft, maar het vizier staat bij de mannetjes nog steeds niet op scherp helaas. Een eenvoudig stuiterend schot leek een eenvoudige prooi voor Timo, maar waar Timo normaal gesproken dit soort ballen eenvoudig stopt, ging het nu anders. De bal glibberde door zijn handen en belandde tegen het net. 1-0, zonde en ook heel onverdiend.

  Na de fruitsnack, verzorgt door familie de Rooij en een kop limonade begonnen de boys getergd aan de 2e helft. We waren weer veel sterker, maar kwamen toch uit een corner, waar Timo net mistastte, op 2-0 achter. Nog een tandje erbij. Jantje wist op aangeven van Gijs de 2-1 binnen te prikken. Een belegering voor het doel van Geuzen Middenmeer, maar de uitstekende doelman wist van geen wijken. Elke bal had hij klem. Heel knap. De jongetjes zochten de hoeken ook niet op van het doel.

  Uit een spaarzame counter werd het zelfs 3-1 en je voelde de wedstrijd uit de handen glippen. Vlak voor tijd maakte Alfie uit een corner van Gijs de 3-2, maar de aansluitingstreffer kwam helaas net te laat. De laatste corner met iedereen naar voren werd net niet binnengetikt. Eindstand 3-2. Zonde. Wat een spannende wedstrijd onder begeleiding van een prima scheidsrechter. Helaas geen penalty’s (met foto’s) na afloop, want de volgende ploegen moesten alweer na ons beginnen en er was geen tijd te verliezen.

  Een van de beste wedstrijden dit seizoen van het team. Prima gevoetbald met helaas net geen 3 punter als beloning. Timo wordt steeds sneller in het voortzetten van het spel. Moet bij een corner nog aanvoelen waar hij precies moet staan. Alfie vocht vele duels uit op het middenveld en al dat harde werken werd beloond met een goal. Jasper mocht vandaag wat meer vanuit de verdediging opereren. Had veel minder balverlies en ook een paar keer aanvallend gevaarlijk. Gijs liep weer de longen uit zijn lijf. Had een paar goede schietkansen, maar de (te) lichte bal was aan Gijs helaas niet besteed. Toch weer 2 assists. Kasper kon vandaag niet in het spel komen. Was heel moe en leek op het veld af een toe in slaap te vallen. Hield het toch 50 minuten vol. Caio was onze rots in de branding vandaag op links. Maakt mooie stappen en is heel moeilijk te passeren. Thomas mocht vandaag als laatste man beginnen en deed dit niet verkeerd. Later weer op zijn vertrouwde rechtsback positie. Bink mocht vandaag in de spits beginnen, maar kon moeilijk kiezen tussen verdedigen en aanvallen. Hield zich echter goed staande in de duels. Jantje deed het als aanvoerder prima. Positief naar zijn medespelers en geen woord tegen de scheidsrechter. Prima!

  Volgende wee wacht koploper Purmerend onder 11-3. Ben benieuwd of het kwartje dan een keer onze kant opvalt.

  Sportgroet, Jeroen
rfwbs-slide