• 25-5-19 IVV onder 11-2- Always Forward onder 11-4 5-2 (rust 1-2)

  13 jun 2019
 • Zaterdag mochten we onder ideale weersomstandigheden aantreden tegen IVV onder 11-2. Een voor ons onbekende club IVV. Gelegen aan de rand van Amsterdam in het pittoreske Landsmeer. Een oud vervallen sportcomplex met nog echte grasvelden met hoog gras. De weersomstandigheden waren zoals eerder gemeld uitstekend. Nadat we de spullen in de volle kleedkamer hadden achtergelaten, hadden we nog maar een kwartiertje om ons op de wedstrijd voor bereiden. De onder 11-2 van IVV kreeg voor deze wedstrijd aanvulling van de talenten van de onder 10-1. Met 4 wissels! begonnen ze de wedstrijd. Er moest zeker gewonnen worden.

  Het was een matig team, maar de aanvulling van de mannetjes uit de onder 10-1 maakte het verschil. We begonnen moeizaam, maar kregen toch al best veel kansen. Die moeten er natuurlijk wel in. Aan de andere kant prikte het kleinste en handigste mannetje van het veld de bal er met zijn linker uit een zeer moeilijke hoek in het doel. Mag eigenlijk niet gebeuren, maar verdedigend stond het niet goed. We raakten na deze tegengoal beter in ons spel en via Jantje en een mislukte voorzet van Alfie die het doel inwaaide, gingen we redelijk comfortabel de rust in met een 1-2 voorsprong.

  Na de fruitsnack met echte aardbeien, verzorgd door de familie Hoogland en frisse limonade begonnen we aan het 2e bedrijf. We hielden het tempo en het goede voetbal uit de eerste helft echter niet vol. Bink, Jantje, Alfie en Jasper vielen om en om uit met blessures. Gijs begon half ziek aan de wedstrijd en raakte steeds meer vermoeid. De pijp was leeg. Timo had helaas zijn dag niet vandaag en liet de bal een paar keer door zijn handen glippen. Enigszins geflatteerd liep IVV uit naar een 5-2 overwinning. In punten en doelpunten exact gelijk en gezamenlijk op een 4e plaats geƫindigd. Had meer in gezeten dit seizoen maar is goed zo.

  Toch weer genoten van de boys vandaag. Zeker de eerste helft. Thomas was weer betrouwbaar op zijn rechterkant, maar kreeg het ook de 2e helft lastig. Timo was de eerste helft scherp, maar kon de 2e helft zijn vorm helaas niet vasthouden. Was wat ongelukkig vandaag. Jasper was sterk op het middenveld en in de duels. Gijs was eigenlijk ziek, maar wilde absoluut toch spelen. Ook op halve kracht nog van waarde voor het team. Had nog een paar gevaarlijke corners. Wessel wordt steeds iets minder bang voor de bal en wordt zo weer steeds gevaarlijker op links. Caio kon het wit-rode gevaar vandaag niet tegenhouden. Hard gewerkt. Bink speelde degelijk vandaag maar hij had het zelfs lastig in de duels met de fors uit de kluiten gewassen tegenstanders. Jantje pakt zijn goaltje weer mee. Had de eerste helft nog wat kansen, die ook een doelpunt verdienden. Blijft altijd gevaarlijk. Kasper sneeuwde wat onder vandaag in het geweld van IVV. Nog een mooie kopkans maar ging helaas aan de neus van Kasper voorbij. Alfie maakte de mooiste goal van de dag. De eigenlijk als voorzet bedoelde bal draaide prachtig in het doel. Hard gewerkt weer vandaag.

  Nog een toernooi (Vastenburg) medio juni en nog een paar trainingen en dan zit het er al weer op. Nog afwachten met welke jongens we doorgaan volgend seizoen.

  Sportgroet, Jeroen
rfwbs-slide