• 13-04-2019: Always Forward onder 11-4-Purmerend onder 11-3 4-1 (rust 2-1)

  15 apr 2019
 • Onder een flauw zonnetje met een gure oostenwind mochten we zaterdag, zonder Thomas en Sven, aantreden tegen de koploper van onze klasse Purmerend onder 11-3. Een doelsaldo van +51 en pas 1 wedstrijd gelijk gespeeld. Een zware kluif dus.
  Onder aanvoering van onze aanvoerder en keeper Timo werd er gewerkt aan de warming-up. Deze ging prima. Ook de rondo en het Y’tje (snel kaatsen op elkaar) gaat steeds beter. De vorm van de afgelopen 2 weken meenemen was het devies. We speelden namelijk toen op een prima niveau.

  Timo koos slim de goal met de wind tegen. Zouden we in de 2e helft, wanneer de vermoeidheid mee gaat spelen, voordeel van moeten hebben. We begonnen weer heel sterk. De boys weten elkaar steeds beter te vinden en het begint steeds meer op echt voetbal te lijken. Jantje speelde op zijn nieuwe witte voetbalschoenen en had de eerste 2 minuten al 3 keer kunnen scoren. De juiste richting en kracht ontbrak echter. Jantje bleef echter gevaarlijk en maakte terecht de 1-0. Purmerend bleek niet opgewassen tegen de felheid van ons team en moest voortdurend in de achteruit. Een gevaarlijke aanval van Purmerend bleek echter Timo te machtig. De schuiver leek een eenvoudige prooi voor onze keeper, maar Timo kreeg de bal helaas niet klem. De rappe spits was er snel bij om dit cadeautje uit te pakken en te scoren.
  Gelukkig maakt we vrij snel de 2-1. Dit keer was het Kaspar die na een foutje van de keeper van Purmerend kon scoren. De prima fluitende Anouk besloot dat het genoeg was en floot voor de rust.

  Na de fruitsnack van Wessel en heerlijke verfrissende limonade gingen we op jacht naar nog meer goals. Het spel bleef flitsend en kans op kans volgde. Jantje scoorde nog 2 maal en het verzet van Purmerend was gebroken. Wel jammer dat we vorige week de punten hebben laten liggen bij Geuzen-Middenmeer en tegen Zaanlandia. Had veel meer ingezeten dit voorjaarsseizoen.

  Jantje had met zijn 3 goals weer een belangrijk aandeel in onze overwinning. Zelfs een goal met zijn linkerbeen en dat op zijn nieuwe witte schoenen. Wessel had het lastig op links, maar kon zich toch nog een paar keer in stelling brengen. Gijs begon als laatste man als slot op de deur. Schoof daarna door naar het middenveld, waar hij beter tot zijn recht komt. Mag nog wat brutaler worden door meer zelf te schieten ipv steeds af te spelen. Jasper speelde de hele wedstrijd rechtsachter en deed dit prima. Kon nog een paar keer mee naar voren, maar was heel moeilijk te passeren. Caio meldde zich bijna af met een knieblessure, maar blij dat hij er bij was. Niet te passeren vandaag. Bink ging de middenlijn niet meer over deze wedstrijd, met als gevolg dat Purmerend voorin geen schijn van kans had. Heel knap. Kaspar maakte als spits weer eens een goal. Was wat alerter en scherper dan vorige week. Timo had niet veel te doen vandaag. Had een paar prima uittrappen en was weer wat sneller in de omzetting. Alfie ging van achterhoede naar middenveld en weer terug. Deed het prima. Nog een mooi schot op de kruising.

  Nu weer 4 weken geen voetbal en dan wacht ergen is mei ZOB onder 11-3. Deze ploeg bungelt onderaan en zou een gemakkelijke prooi voor ons moeten zijn.

  Sportgroet, Jeroen
rfwbs-slide